Pierogi z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

5

heart
12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
30 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 szklanki

0.5 kilograma

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zagnieć ze szczyptą soli, jajkiem i olejem. Dolej tyle wody ,żeby ciasto było sprężyste(około 0.75 szklanki).

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz. Zmiel w maszynce razem z kiełbasą.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z masą mięsno-ziemniaczaną, przypraw.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj, powycinaj szklanką kółka.

Krok 5

Na każde kółko nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.

Krok 6

Gotuj we wrzącej wodzie około 3 minut od wypłynięcia. Okraś skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej