
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 szklanki
0.5 kilograma
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zagnieć ze szczyptą soli, jajkiem i olejem. Dolej tyle wody ,żeby ciasto było sprężyste(około 0.75 szklanki).
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz. Zmiel w maszynce razem z kiełbasą.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z masą mięsno-ziemniaczaną, przypraw.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj, powycinaj szklanką kółka.
Krok 5
Na każde kółko nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.
Krok 6
Gotuj we wrzącej wodzie około 3 minut od wypłynięcia. Okraś skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej