Pierogi z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
30 os.
Drukuj

37 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 szklanki

0.5 kilograma

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zagnieć ze szczyptą soli, jajkiem i olejem. Dolej tyle wody ,żeby ciasto było sprężyste(około 0.75 szklanki).

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz. Zmiel w maszynce razem z kiełbasą.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z masą mięsno-ziemniaczaną, przypraw.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj, powycinaj szklanką kółka.

Krok 5

Na każde kółko nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.

Krok 6

Gotuj we wrzącej wodzie około 3 minut od wypłynięcia. Okraś skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej