
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 szklanki
0.5 kilograma
null
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę zagnieć ze szczyptą soli, jajkiem i olejem. Dolej tyle wody ,żeby ciasto było sprężyste(około 0.75 szklanki).
Krok 2
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz. Zmiel w maszynce razem z kiełbasą.
Krok 3
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z masą mięsno-ziemniaczaną, przypraw.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj, powycinaj szklanką kółka.
Krok 5
Na każde kółko nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.
Krok 6
Gotuj we wrzącej wodzie około 3 minut od wypłynięcia. Okraś skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej