Pierogi z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

12 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
30 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 szklanki

0.5 kilograma

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zagnieć ze szczyptą soli, jajkiem i olejem. Dolej tyle wody ,żeby ciasto było sprężyste(około 0.75 szklanki).

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz. Zmiel w maszynce razem z kiełbasą.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z masą mięsno-ziemniaczaną, przypraw.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj, powycinaj szklanką kółka.

Krok 5

Na każde kółko nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.

Krok 6

Gotuj we wrzącej wodzie około 3 minut od wypłynięcia. Okraś skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej