Pierogi z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierogi z kiełbasą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
30 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 szklanki

0.5 kilograma

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę zagnieć ze szczyptą soli, jajkiem i olejem. Dolej tyle wody ,żeby ciasto było sprężyste(około 0.75 szklanki).

Krok 2

Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź i obierz. Zmiel w maszynce razem z kiełbasą.

Krok 3

Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Wymieszaj z masą mięsno-ziemniaczaną, przypraw.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj, powycinaj szklanką kółka.

Krok 5

Na każde kółko nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.

Krok 6

Gotuj we wrzącej wodzie około 3 minut od wypłynięcia. Okraś skwarkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej