Pierogi mistrza Drzewieckiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi mistrza Drzewieckiego

Autor: Mateusz Drzewiecki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 kilogram

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać w misce i zaparzyć wrzątkiem. Najpierw kopystką żeby się nie oparzyć, a następnie wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkowywać na płaty i wykrawać okrągłe krążki.

Krok 2

Farsz: Grzyby, kapustę - ugotować, następnie przekręcić przez maszynkę, dodać trochę cebuli i też przekręcić, wymieszać doprawić solą i pieprzem. Dodać trochę oliwy (może być też margaryna), wszystko razem dobrze przegotować, po ostudzeniu kłaść łyżeczkę. Farsz na środek krążka i zlepiać pierogi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej