Pierogi mistrza Drzewieckiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi mistrza Drzewieckiego

Autor: Mateusz Drzewiecki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 kilogram

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać w misce i zaparzyć wrzątkiem. Najpierw kopystką żeby się nie oparzyć, a następnie wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkowywać na płaty i wykrawać okrągłe krążki.

Krok 2

Farsz: Grzyby, kapustę - ugotować, następnie przekręcić przez maszynkę, dodać trochę cebuli i też przekręcić, wymieszać doprawić solą i pieprzem. Dodać trochę oliwy (może być też margaryna), wszystko razem dobrze przegotować, po ostudzeniu kłaść łyżeczkę. Farsz na środek krążka i zlepiać pierogi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej