Pierogi mistrza Drzewieckiego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi mistrza Drzewieckiego

Autor: Mateusz Drzewiecki

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 kilogram

3 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać w misce i zaparzyć wrzątkiem. Najpierw kopystką żeby się nie oparzyć, a następnie wyrobić ciasto. Ciasto rozwałkowywać na płaty i wykrawać okrągłe krążki.

Krok 2

Farsz: Grzyby, kapustę - ugotować, następnie przekręcić przez maszynkę, dodać trochę cebuli i też przekręcić, wymieszać doprawić solą i pieprzem. Dodać trochę oliwy (może być też margaryna), wszystko razem dobrze przegotować, po ostudzeniu kłaść łyżeczkę. Farsz na środek krążka i zlepiać pierogi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi mistrza Drzewieckiego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierożki z kurczakiem
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej