Pierogi z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z mięsem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

221 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 szczypta

2 łyżki

1 szklanka

50 dekagramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

Krok 2

Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.

Krok 3

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

Krok 4

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej