Pierogi z mięsem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z mięsem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
222 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 dekagramów

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

50 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.

Krok 2

Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.

Krok 3

Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.

Krok 4

Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z mięsem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej