PRZEPISY.PL
Pierogi z mięsem - autor:  Dorota Wdowińska-Rozbicka

Pierogi z mięsem

  • 60
  • 6
  • Średnie
  • 0
221
osób dodało do Mniamlisty
221
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka pszenna50 dkg
  • sól1 szczypta
  • oliwa2 łyżki
  • ciepła woda1 szklanka
  • mięso mielone z szynki 50 dkg
  • Krok 1

    Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.
  • Krok 2

    Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.
  • Krok 3

    Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.
  • Krok 4

    Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

106
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
68
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
119
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
11
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe