
Składniki
1 sztuka
50 dekagramów
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
50 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki wsypujemy dużą szczyptę soli, kilka łyżek oliwy i podlewamy ciepłą wodą wyrabiając gęste, elastyczne ciasto.
Krok 2
Mięso smażymy na łyżce oliwy, przyprawiając do smaku ok 25 min. Studzimy, mieszamy z jajkiem.
Krok 3
Ciasto dzielimy na kilka części. Po kolei wałkujemy każdy kawałek na cienki placek, wycinamy dużą szklanką kółka, nadziewamy farszem i zawijamy brzegi lepiąc pierogi, które układamy na posypanym mąka blacie.
Krok 4
Pierogi gotujemy w osolonym wrzątku ok. 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej