Pierogi z kaszą jaglaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z kaszą jaglaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

0.5 pęczka

0.5 kilograma

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.

Krok 2

Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.

Krok 3

Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.

Krok 5

Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.

Krok 6

Pierogi gotuj przez 4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej