Pierogi z kaszą jaglaną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

427

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

3 łyżki

2 sztuki

2 szklanki

0.5 pęczka

0.5 kilograma

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.

Krok 2

Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.

Krok 3

Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.

Krok 4

Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.

Krok 5

Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.

Krok 6

Pierogi gotuj przez 4 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z kaszą jaglaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
14 osób ogląda przepis:
Kawa mrożona frappe
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej