
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
2 szklanki
0.5 pęczka
0.5 kilograma
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.
Krok 2
Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.
Krok 3
Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.
Krok 5
Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.
Krok 6
Pierogi gotuj przez 4 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej