PRZEPISY.PL

Pierogi z kaszą jaglaną

Autor: pasibrzuch
  • 45
  • 6
  • Średnie
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej1 łyżka
  • sól1 szczypta
  • cukier3 łyżki
  • jajka2 szt
  • mąka2 szklanki
  • posiekana mięta0.5 pęczka
  • twaróg0.5 kg
  • kasza jaglana1 szklanka
    • Krok 1

      Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.
    • Krok 2

      Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.
    • Krok 3

      Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.
    • Krok 4

      Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.
    • Krok 5

      Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.
    • Krok 6

      Pierogi gotuj przez 4 minuty.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    1295
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    124
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    6
    Łatwe
    55
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Średnie
    41
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe