
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
3 łyżki
2 sztuki
2 szklanki
0.5 pęczka
0.5 kilograma
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę, jedno jajko, łyżkę oleju i szczyptę soli zagnieć na ciasto dodając tyle wody, aby ciasto było elastyczne.
Krok 2
Kaszę zalej wrzątkiem i odstaw na 30 minut, aby napęczniała.
Krok 3
Twaróg przepuść przez maszynkę do mięsa, połącz z wystudzona kaszą, jajkiem, cukrem oraz posiekaną miętą.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj, za pomocą szklanki wycinaj kółka.
Krok 5
Na każde kółko nałóż porcję farszu, zegnij na pół, zlep brzegi.
Krok 6
Pierogi gotuj przez 4 minuty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej