Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżki
2 opakowania
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz posiekany czosnek. Po usmażeniu odstaw do wystygnięcia.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem i posiekaną miętą.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Wyrób dokładnie masę.
Krok 4
Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką wytnij okrągłe placki na pierogi. Nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.
Krok 5
Gotowe układaj na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem. Posmaruj pierożki roztrzepanym jajkiem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20-25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej