Pieczone pierogi z jagnięciną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pierogi z jagnięciną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

101 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

2 opakowania

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz posiekany czosnek. Po usmażeniu odstaw do wystygnięcia.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem i posiekaną miętą.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Wyrób dokładnie masę.

Krok 4

Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką wytnij okrągłe placki na pierogi. Nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.

Krok 5

Gotowe układaj na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem. Posmaruj pierożki roztrzepanym jajkiem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej