Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
150 gramów
0.5 pęczka
1 sztuka
3 łyżki
2 opakowania
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz posiekany czosnek. Po usmażeniu odstaw do wystygnięcia.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem i posiekaną miętą.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Wyrób dokładnie masę.
Krok 4
Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką wytnij okrągłe placki na pierogi. Nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.
Krok 5
Gotowe układaj na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem. Posmaruj pierożki roztrzepanym jajkiem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20-25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
trudne
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej