Pieczone pierogi z jagnięciną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pierogi z jagnięciną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

102 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

147 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

2 opakowania

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz posiekany czosnek. Po usmażeniu odstaw do wystygnięcia.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem i posiekaną miętą.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Wyrób dokładnie masę.

Krok 4

Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką wytnij okrągłe placki na pierogi. Nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.

Krok 5

Gotowe układaj na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem. Posmaruj pierożki roztrzepanym jajkiem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej