Pieczone pierogi z jagnięciną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pierogi z jagnięciną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

101 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

132 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

150 gramów

0.5 pęczka

1 sztuka

3 łyżki

2 opakowania

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz posiekany czosnek. Po usmażeniu odstaw do wystygnięcia.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z cebulą, czosnkiem i posiekaną miętą.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z wodą i dodaj do mięsa. Wyrób dokładnie masę.

Krok 4

Rozwałkuj cienko ciasto. Szklanką wytnij okrągłe placki na pierogi. Nakładaj farsz i zlepiaj pierogi.

Krok 5

Gotowe układaj na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem. Posmaruj pierożki roztrzepanym jajkiem i piecz w temperaturze 180 °C przez 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pierogi z jagnięciną  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierogi ruskie
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej