pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

500 gramów

4 łyżki

1 łyżeczka

5 szklanek

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowałam kaszę gryczaną gotowałam ją 25 minut Wiadomo kasza podwaja swoja objętość więc bylo jaj dużo. Po ugotowaniu wyłożyłam ją talerz . Pieczarki umyłam i starłam na grubych oczkach na tarce . Usmażyłam na patelni dodając odrobinę jarzynki do smaku.

Krok 2

Pieczarki poddusiłam i usmażyłam i tu niespodzianka dodałam łyżeczkę Czubrycy zielonej co za zapach jaki się unosił można tylko sobie wyobrazić czubryce mozna dodawać też do sałatek , dodałam do pieczarek ugotowaną kaszę gryczaną ,wymieszałam i chwile smażyłam dodałam jedna kostkę rosół wołowy knorr pokruszoną i rozpuszczoną w 2 łyżkach wody i to wlałam na farsz , Po usmażeniu wyjęłam farsz do miski do ostudzenia .

Krok 3

ciasto wykonanie Do miski wsypałam mąkę ,wbiłam 2 jajka dodałam szczyptę soli i 2 łyżki oleju wymieszałam i zagniotłam ciasto . sporo wyszło mi pierogów tak na 4 porcję po 10 sztuk wykrajałam szklanka kułeczka ale i tak wyszły znakomicie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej