pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

2 sztuki

125 gramów

4 łyżki

1 sztuka

5 szklanek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowałam kaszę gryczaną gotowałam ją 25 minut Wiadomo kasza podwaja swoja objętość więc bylo jaj dużo. Po ugotowaniu wyłożyłam ją talerz . Pieczarki umyłam i starłam na grubych oczkach na tarce . Usmażyłam na patelni dodając odrobinę jarzynki do smaku.

Krok 2

Pieczarki poddusiłam i usmażyłam i tu niespodzianka dodałam łyżeczkę Czubrycy zielonej co za zapach jaki się unosił można tylko sobie wyobrazić czubryce mozna dodawać też do sałatek , dodałam do pieczarek ugotowaną kaszę gryczaną ,wymieszałam i chwile smażyłam dodałam jedna kostkę rosół wołowy knorr pokruszoną i rozpuszczoną w 2 łyżkach wody i to wlałam na farsz , Po usmażeniu wyjęłam farsz do miski do ostudzenia .

Krok 3

ciasto wykonanie Do miski wsypałam mąkę ,wbiłam 2 jajka dodałam szczyptę soli i 2 łyżki oleju wymieszałam i zagniotłam ciasto . sporo wyszło mi pierogów tak na 4 porcję po 10 sztuk wykrajałam szklanka kułeczka ale i tak wyszły znakomicie

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • pierogi z kasza gryczaną - przepis na karnawał  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej