Pierogi z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z bananami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 szklanki

3 szklanki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z kaszą manną, lekko posól. Dodaj olej i cały czas wyrabiając dolewaj wodę. Ciasto powinno być elastyczne.

Krok 2

Ciasto podziel na 3 części i kolejno każdą rozwałkuj na stolnicy na grubość 3-4 mm. Szklanką wykrój krążki.

Krok 3

Banany obierz i pokrój w plastry grubości ok. 0,5 cm.

Krok 4

Na każdy krążek ciasta połóż plaster banana i sklejaj pierogi.

Krok 5

W dużym garnku zagotuj posoloną wodę, wlej do niej trochę oleju i gotuj porcjami przez 5 minut od chwili wypłynięcia. Podawaj polane słodką śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa krem z pomidorów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej