Pierogi z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierogi z bananami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 szklanki

3 szklanki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z kaszą manną, lekko posól. Dodaj olej i cały czas wyrabiając dolewaj wodę. Ciasto powinno być elastyczne.

Krok 2

Ciasto podziel na 3 części i kolejno każdą rozwałkuj na stolnicy na grubość 3-4 mm. Szklanką wykrój krążki.

Krok 3

Banany obierz i pokrój w plastry grubości ok. 0,5 cm.

Krok 4

Na każdy krążek ciasta połóż plaster banana i sklejaj pierogi.

Krok 5

W dużym garnku zagotuj posoloną wodę, wlej do niej trochę oleju i gotuj porcjami przez 5 minut od chwili wypłynięcia. Podawaj polane słodką śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej