Pierogi z bananami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierogi z bananami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.3 szklanki

3 szklanki

1 szczypta

0.5 szklanki

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z kaszą manną, lekko posól. Dodaj olej i cały czas wyrabiając dolewaj wodę. Ciasto powinno być elastyczne.

Krok 2

Ciasto podziel na 3 części i kolejno każdą rozwałkuj na stolnicy na grubość 3-4 mm. Szklanką wykrój krążki.

Krok 3

Banany obierz i pokrój w plastry grubości ok. 0,5 cm.

Krok 4

Na każdy krążek ciasta połóż plaster banana i sklejaj pierogi.

Krok 5

W dużym garnku zagotuj posoloną wodę, wlej do niej trochę oleju i gotuj porcjami przez 5 minut od chwili wypłynięcia. Podawaj polane słodką śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierogi z bananami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej