Ryż z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 litr

4 łyżki

150 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę ubij na sztywno i wstaw do lodówki.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i obsyp wiórkami kokosowymi.

Krok 3

Mleko zagotuj ze szczyptą soli. Dodaj ryż i gotuj na małym ogniu około 40 minut często mieszając.

Krok 4

Ananasy odcedź z syropu. Do ugotowanego ryżu dodaj łyżeczkę cukru i syrop z ananasów. Dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Ryż nakryj plastrami ananasów. Posyp wiórkami kokosowymi i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podawaj na gorąco, udekorowane mocno schłodzoną bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto Kinder Bueno
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej