
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 litr
4 łyżki
150 gramów
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śmietanę ubij na sztywno i wstaw do lodówki.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i obsyp wiórkami kokosowymi.
Krok 3
Mleko zagotuj ze szczyptą soli. Dodaj ryż i gotuj na małym ogniu około 40 minut często mieszając.
Krok 4
Ananasy odcedź z syropu. Do ugotowanego ryżu dodaj łyżeczkę cukru i syrop z ananasów. Dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Ryż nakryj plastrami ananasów. Posyp wiórkami kokosowymi i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podawaj na gorąco, udekorowane mocno schłodzoną bitą śmietaną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























