Ryż z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z ananasem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 litr

4 łyżki

150 gramów

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietanę ubij na sztywno i wstaw do lodówki.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i obsyp wiórkami kokosowymi.

Krok 3

Mleko zagotuj ze szczyptą soli. Dodaj ryż i gotuj na małym ogniu około 40 minut często mieszając.

Krok 4

Ananasy odcedź z syropu. Do ugotowanego ryżu dodaj łyżeczkę cukru i syrop z ananasów. Dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Ryż nakryj plastrami ananasów. Posyp wiórkami kokosowymi i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Podawaj na gorąco, udekorowane mocno schłodzoną bitą śmietaną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej