Ryż z jeżynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z jeżynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

3 szklanki

1 łyżeczka

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej 6 szklankami wody, posól i ugotuj na sypko.

Krok 2

Jeżyny przebierz, dodaj przyprawę korzenną oraz cukier.

Krok 3

Całość zmiksuj na gładko, w razie potrzeby dosłodź.

Krok 4

Ryż podziel na 6 porcji. Każdą porcję polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bób z fasolką szparagową
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej