Ryż z jeżynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z jeżynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

3 szklanki

1 łyżeczka

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej 6 szklankami wody, posól i ugotuj na sypko.

Krok 2

Jeżyny przebierz, dodaj przyprawę korzenną oraz cukier.

Krok 3

Całość zmiksuj na gładko, w razie potrzeby dosłodź.

Krok 4

Ryż podziel na 6 porcji. Każdą porcję polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej