Ryż z jeżynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z jeżynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

3 szklanki

1 łyżeczka

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej 6 szklankami wody, posól i ugotuj na sypko.

Krok 2

Jeżyny przebierz, dodaj przyprawę korzenną oraz cukier.

Krok 3

Całość zmiksuj na gładko, w razie potrzeby dosłodź.

Krok 4

Ryż podziel na 6 porcji. Każdą porcję polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z boczkiem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej