Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
3 szklanki
1 łyżeczka
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej 6 szklankami wody, posól i ugotuj na sypko.
Krok 2
Jeżyny przebierz, dodaj przyprawę korzenną oraz cukier.
Krok 3
Całość zmiksuj na gładko, w razie potrzeby dosłodź.
Krok 4
Ryż podziel na 6 porcji. Każdą porcję polej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
2 osoby oglądają przepis: 
Sałatka z szynką i ogórkiem - VIDEO
30 min.
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej