
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
3 szklanki
1 łyżeczka
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej 6 szklankami wody, posól i ugotuj na sypko.
Krok 2
Jeżyny przebierz, dodaj przyprawę korzenną oraz cukier.
Krok 3
Całość zmiksuj na gładko, w razie potrzeby dosłodź.
Krok 4
Ryż podziel na 6 porcji. Każdą porcję polej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























