Ryż z jeżynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z jeżynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

0.5 szklanki

3 szklanki

1 łyżeczka

1.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż zalej 6 szklankami wody, posól i ugotuj na sypko.

Krok 2

Jeżyny przebierz, dodaj przyprawę korzenną oraz cukier.

Krok 3

Całość zmiksuj na gładko, w razie potrzeby dosłodź.

Krok 4

Ryż podziel na 6 porcji. Każdą porcję polej przygotowanym sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z jeżynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej