
Składniki
1 szczypta
0.5 szklanki
3 szklanki
1 łyżeczka
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż zalej 6 szklankami wody, posól i ugotuj na sypko.
Krok 2
Jeżyny przebierz, dodaj przyprawę korzenną oraz cukier.
Krok 3
Całość zmiksuj na gładko, w razie potrzeby dosłodź.
Krok 4
Ryż podziel na 6 porcji. Każdą porcję polej przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej