Ryż na słodko z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż na słodko z owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Krok 2

W czasie, kiedy ryż się gotuje, pokrój owoce. Możesz wykorzystać banany, jabłka. Jeśli chcesz wykorzystać owoce z kompotu lub mrożonki to lepiej je zmiksuj.

Krok 3

Gdy ryż odparuje, dodaj do jeszcze ciepłego serek i wymieszaj. Włóż porcję ryżu do miseczki. Dodaj owoce, posyp cukrem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej