Ryż na słodko z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż na słodko z owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Krok 2

W czasie, kiedy ryż się gotuje, pokrój owoce. Możesz wykorzystać banany, jabłka. Jeśli chcesz wykorzystać owoce z kompotu lub mrożonki to lepiej je zmiksuj.

Krok 3

Gdy ryż odparuje, dodaj do jeszcze ciepłego serek i wymieszaj. Włóż porcję ryżu do miseczki. Dodaj owoce, posyp cukrem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej