Ryż na słodko z owocami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż na słodko z owocami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

null

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż.

Krok 2

W czasie, kiedy ryż się gotuje, pokrój owoce. Możesz wykorzystać banany, jabłka. Jeśli chcesz wykorzystać owoce z kompotu lub mrożonki to lepiej je zmiksuj.

Krok 3

Gdy ryż odparuje, dodaj do jeszcze ciepłego serek i wymieszaj. Włóż porcję ryżu do miseczki. Dodaj owoce, posyp cukrem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż na słodko z owocami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej