Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami
łatwe
30 osób zapisało

Składniki
100 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
0.5 łyżeczki
2 łyżki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim boczek pokrojony w kostkę. Kiedy boczek będzie chrupiący wsypujemy ryż i oprószamy go przyprawami. Przesmażamy chwilę.
Krok 2
Jajko wbijamy do miseczki i roztrzepujemy, wlewamy do ryżu i cały czas mieszając podsmażamy aż jajko się zetnie. .
Krok 3
Posypujemy natka pietruszki i podajemy z pomidorem pokrojonym w kawałki

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej