Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 łyżeczki

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim boczek pokrojony w kostkę. Kiedy boczek będzie chrupiący wsypujemy ryż i oprószamy go przyprawami. Przesmażamy chwilę.

Krok 2

Jajko wbijamy do miseczki i roztrzepujemy, wlewamy do ryżu i cały czas mieszając podsmażamy aż jajko się zetnie. .

Krok 3

Posypujemy natka pietruszki i podajemy z pomidorem pokrojonym w kawałki

 Dorota Wdowińska-Rozbicka

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony z jajkiem, boczkiem i dodatkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej