Ryż z warzywami i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z warzywami i mięsem mielonym

Autor: Karolina Janicka

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować ryż, ilość dobrać według siebie zależy na ile osób.

Krok 2

Mięso mielone podsmażyć, z cebulką i czosnkiem na oliwie.

Krok 3

Warzywa na patelnie podgrzać, po podgrzaniu na małym ogniu dodać wcześniej ugotowany ryż i mięso mielone.

Krok 4

Całość razem wymieszać można sporządzić własny sos a można równieź dodać do tego przecier pomidorowy i trochę śmietanki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej