Ryż z warzywami i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z warzywami i mięsem mielonym

Autor: Karolina Janicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować ryż, ilość dobrać według siebie zależy na ile osób.

Krok 2

Mięso mielone podsmażyć, z cebulką i czosnkiem na oliwie.

Krok 3

Warzywa na patelnie podgrzać, po podgrzaniu na małym ogniu dodać wcześniej ugotowany ryż i mięso mielone.

Krok 4

Całość razem wymieszać można sporządzić własny sos a można równieź dodać do tego przecier pomidorowy i trochę śmietanki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej