Ryż z warzywami i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z warzywami i mięsem mielonym

Autor: Karolina Janicka

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować ryż, ilość dobrać według siebie zależy na ile osób.

Krok 2

Mięso mielone podsmażyć, z cebulką i czosnkiem na oliwie.

Krok 3

Warzywa na patelnie podgrzać, po podgrzaniu na małym ogniu dodać wcześniej ugotowany ryż i mięso mielone.

Krok 4

Całość razem wymieszać można sporządzić własny sos a można równieź dodać do tego przecier pomidorowy i trochę śmietanki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż z kukurydzą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej