
Składniki
250 gramów
1 opakowanie
3 łyżeczki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować ryż, ilość dobrać według siebie zależy na ile osób.
Krok 2
Mięso mielone podsmażyć, z cebulką i czosnkiem na oliwie.
Krok 3
Warzywa na patelnie podgrzać, po podgrzaniu na małym ogniu dodać wcześniej ugotowany ryż i mięso mielone.
Krok 4
Całość razem wymieszać można sporządzić własny sos a można równieź dodać do tego przecier pomidorowy i trochę śmietanki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej