Ryż z warzywami i mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z warzywami i mięsem mielonym

Autor: Karolina Janicka

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 opakowanie

3 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotować ryż, ilość dobrać według siebie zależy na ile osób.

Krok 2

Mięso mielone podsmażyć, z cebulką i czosnkiem na oliwie.

Krok 3

Warzywa na patelnie podgrzać, po podgrzaniu na małym ogniu dodać wcześniej ugotowany ryż i mięso mielone.

Krok 4

Całość razem wymieszać można sporządzić własny sos a można równieź dodać do tego przecier pomidorowy i trochę śmietanki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z warzywami i mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej