
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
0.75 sztuki
0.75 sztuki
1 opakowanie
0.75 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z 0.5 łyżeczki curry. Resztę curry wymieszaj z mlekiem.
Krok 2
Marchewki i pory pokrój w talarki, papryki w słupki, a mięso w kostkę
Krok 3
Bambusa i kiełki osącz.
Krok 4
Na rozgrzaną margarynę wrzuć mięso i usmaż, dodaj warzywa i pędy bambusa. Duś do czasu, gdy marchewka zmięknie.
Krok 5
Wsyp kiełki i zalej mlekiem. Wymieszaj i posól . Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej