Ryż z chińskim sosem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szklanka

1 sztuka

0.75 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

2 sztuki

0.75 sztuki

0.75 sztuki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z 0.5 łyżeczki curry. Resztę curry wymieszaj z mlekiem.

Krok 1

Marchewki i pory pokrój w talarki, papryki w słupki, a mięso w kostkę

Krok 1

Bambusa i kiełki osącz.

Krok 1

Na rozgrzaną margarynę wrzuć mięso i usmaż, dodaj warzywa i pędy bambusa. Duś do czasu, gdy marchewka zmięknie.

Krok 1

Wsyp kiełki i zalej mlekiem. Wymieszaj i posól . Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej