
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
0.75 sztuki
0.75 sztuki
1 opakowanie
0.75 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z 0.5 łyżeczki curry. Resztę curry wymieszaj z mlekiem.
Krok 2
Marchewki i pory pokrój w talarki, papryki w słupki, a mięso w kostkę
Krok 3
Bambusa i kiełki osącz.
Krok 4
Na rozgrzaną margarynę wrzuć mięso i usmaż, dodaj warzywa i pędy bambusa. Duś do czasu, gdy marchewka zmięknie.
Krok 5
Wsyp kiełki i zalej mlekiem. Wymieszaj i posól . Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej