
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
0.75 sztuki
0.75 sztuki
1 opakowanie
0.75 sztuki
4 sztuki
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z 0.5 łyżeczki curry. Resztę curry wymieszaj z mlekiem.
Krok 2
Marchewki i pory pokrój w talarki, papryki w słupki, a mięso w kostkę
Krok 3
Bambusa i kiełki osącz.
Krok 4
Na rozgrzaną margarynę wrzuć mięso i usmaż, dodaj warzywa i pędy bambusa. Duś do czasu, gdy marchewka zmięknie.
Krok 5
Wsyp kiełki i zalej mlekiem. Wymieszaj i posól . Podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej