Ryż z chińskim sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż z chińskim sosem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

0.75 sztuki

0.75 sztuki

1 opakowanie

0.75 sztuki

4 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj, odcedź i wymieszaj z 0.5 łyżeczki curry. Resztę curry wymieszaj z mlekiem.

Krok 2

Marchewki i pory pokrój w talarki, papryki w słupki, a mięso w kostkę

Krok 3

Bambusa i kiełki osącz.

Krok 4

Na rozgrzaną margarynę wrzuć mięso i usmaż, dodaj warzywa i pędy bambusa. Duś do czasu, gdy marchewka zmięknie.

Krok 5

Wsyp kiełki i zalej mlekiem. Wymieszaj i posól . Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż z chińskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż z chińskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż z chińskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż z chińskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż z chińskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż z chińskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż z chińskim sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż z chińskim sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej