Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

214 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

102 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

30 mililitrów

30 mililitrów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 1 litr wody. Pokrój imbir i trawę cytrynową. Dodaj kostkę Knorr, kawałki imbiru, trawy cytrynowej, łodygi kolendry (liście odłóż). Ugotuj esencjonalny bulion. Przecedź go.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 1

Krok 2

Na patelnie wlej olej sezamowy, dodaj pora pokrojonego w półplasterki.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 2

Krok 3

Po chwili smażenia, dodaj wypłukany wcześniej ryż. Całość smaż przez kilka minut.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 3

Krok 4

Zalej ryż bulionem tak, aby płyn przykrył ponad centymetr ryż. Gotuj powoli pod przykryciem przez 15 minut. Następnie odstaw na 5 minut.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 4

Krok 5

Kukurydzę podsmaż, aby była ciepła.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 5

Krok 6

Ryż przełóż do miski, dodaj kukurydzę oraz sos teriyaki. Dokładnie wymieszaj, aby ryż się nie posklejał. Podawaj posypany posiekaną kolendrą.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej