Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

205 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

30 mililitrów

30 mililitrów

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 1 litr wody. Pokrój imbir i trawę cytrynową. Dodaj kostkę Knorr, kawałki imbiru, trawy cytrynowej, łodygi kolendry (liście odłóż). Ugotuj esencjonalny bulion. Przecedź go.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 1

Krok 2

Na patelnie wlej olej sezamowy, dodaj pora pokrojonego w półplasterki.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 2

Krok 3

Po chwili smażenia, dodaj wypłukany wcześniej ryż. Całość smaż przez kilka minut.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 3

Krok 4

Zalej ryż bulionem tak, aby płyn przykrył ponad centymetr ryż. Gotuj powoli pod przykryciem przez 15 minut. Następnie odstaw na 5 minut.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 4

Krok 5

Kukurydzę podsmaż, aby była ciepła.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 5

Krok 6

Ryż przełóż do miski, dodaj kukurydzę oraz sos teriyaki. Dokładnie wymieszaj, aby ryż się nie posklejał. Podawaj posypany posiekaną kolendrą.

Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chiński ryż z kukurydzą i kolendrą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej