Ryż smażony z warzywami na patelni - duszony | Przepisy.pl pixel

Ryż smażony z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

53

heart
977 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
57 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

925 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1664 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż w osolonej wodzie do czasu, gdy stanie się miękki.

Ryż smażony z warzywami - Krok 1

Krok 2

Pokrój paprykę i marchewkę w centymetrową kostkę. Marchewkę ugotuj.

Ryż smażony z warzywami - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni lub woku. Rozmieszaj jajka i wylej na patelnię. Następnie dodaj pokrojone warzywa, groszek oraz ryż, energicznie przy tym mieszając.

Ryż smażony z warzywami - Krok 3

Krok 4

Dopraw danie sosem sojowy jasnym i pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr oraz Smażona cebula Knorr. Przed podaniem udekoruj ryż drobno posiekanym szczypiorkiem.

Ryż smażony z warzywami - Krok 4
22

Opinie o przepisie

  • Szymer

    Szymer , 09.07.2021

    Łatwe danie, żadnych kłopotów smak - pyszny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Szymon Płoskonka

    Szymon Płoskonka , 05.05.2017

    Pyszne, idealny bezmięsny posiłek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • fitness-food.pl

    fitness-food.pl , 07.12.2011

    Szybkie i proste - składniki prawie zawsze pod ręką. Dobre rozwiązanie na pomysł na obiad w te leniwe jesienne popołudnia :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Sikora

    Jadwiga Sikora , 07.12.2011

    a ja zamiast szczypiorku daję pokrojony koperek :))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Górecka

    Ewa Górecka , 07.12.2011

    Ja krewetki mniam mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Guzowska

    Ewa Guzowska , 06.12.2011

    ja dodaję jeszcze pokrojoną pierś z kurczaka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Myszka

    Grzegorz Myszka , 06.12.2011

    Jutro robię na obiad !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Mochnacka

    Natalia Mochnacka , 06.12.2011

    to jest to.. szybko, łatwo i gotowe.. a w dodatku smaczne ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 06.12.2011

    Katarzyna Kot, nie zrobi się, tylko zwiąże składniki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katherine Kot

    Katherine Kot , 06.12.2011

    Brzmi sympatycznie tylko czy przez te jajka nie zrobi się jajecznica z ryżem ;) ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leslie Ramirez

    Leslie Ramirez , 06.12.2011

    uwielbiam ta strone:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Pater

    Gosia Pater , 06.12.2011

    ja jestem jeszcze leniwsza ,jadłam ryż z sosem pieczeniowym i ogórkiem i bardzo mi smakowało ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Yolanda Koper

    Yolanda Koper , 06.12.2011

    już sobie poradziłam, niestety nie udało się:(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Yolanda Koper

    Yolanda Koper , 06.12.2011

    Wczorajsze też w ten sposób mogę zobaczyć?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 06.12.2011

    Jolanta Koper, musisz wejść ponownie w aplikację. Ale wyniki z dziś będą jutro o 10:30 :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Felińska

    Anna Felińska , 06.12.2011

    Do tego wbic 2 jajka ;) będzie lepsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Yolanda Koper

    Yolanda Koper , 06.12.2011

    gdzie można sprawdzić wyniki fixuj-mixuj??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna P-ka

    Joanna P-ka , 06.12.2011

    miam mniam...:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wzk

    Małgorzata Wzk , 06.12.2011

    zamiast gotowej smażonej cebulki o wiele lepiej samemu ją zrobić - różnica powalająca ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Motylska

    Alicja Motylska , 06.12.2011

    mniamuśne:))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Molek

    Agnieszka Molek , 06.12.2011

    lubię takie połączenia,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Zgudziak

    Edyta Zgudziak , 06.12.2011

    super szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryż smażony z warzywamiRyż smażony z warzywami

Przepisów na dania z ryżem jest wiele. Każdy ma swój ulubiony, ale zawsze warto spróbować czegoś nowego. Tym bardziej takiego, które będzie gotowe w pół godziny. Dziś w roli głównej – ryż smażony z warzywami. Zachwyci Cię jego prostota!

Dla kogo?

To danie bezmięsne, więc powinno zainteresować wegetarian. Lubisz warzywa z ryżem? Przepis na ryż zasmażany na pewno Cię nie zawiedzie.

Na jaką okazję?

Smażony ryż z warzywami to łatwe danie na szybki obiad lub lekką kolację. Po prostu zdrowo i smacznie!

Czy wiesz, że?

Niektóre źródła podają, że ryż uprawia się aż od 6500 lat!

Dla urozmaicenia

Zamiast białego ryżu możesz użyć brązowego. Jest ciekawszy w smaku!