
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż w osolonej wodzie do czasu, gdy stanie się miękki.

Krok 2
Pokrój paprykę i marchewkę w centymetrową kostkę. Marchewkę ugotuj.

Krok 3
Rozgrzej olej na patelni lub woku. Rozmieszaj jajka i wylej na patelnię. Następnie dodaj pokrojone warzywa, groszek oraz ryż, energicznie przy tym mieszając.

Krok 4
Dopraw danie sosem sojowy jasnym i pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr oraz Smażona cebula Knorr. Przed podaniem udekoruj ryż drobno posiekanym szczypiorkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryż smażony z warzywami
Przepisów na dania z ryżem jest wiele. Każdy ma swój ulubiony, ale zawsze warto spróbować czegoś nowego. Tym bardziej takiego, które będzie gotowe w pół godziny. Dziś w roli głównej – ryż smażony z warzywami. Zachwyci Cię jego prostota!
Dla kogo?
To danie bezmięsne, więc powinno zainteresować wegetarian. Lubisz warzywa z ryżem? Przepis na ryż zasmażany na pewno Cię nie zawiedzie.
Na jaką okazję?
Smażony ryż z warzywami to łatwe danie na szybki obiad lub lekką kolację. Po prostu zdrowo i smacznie!
Czy wiesz, że?
Niektóre źródła podają, że ryż uprawia się aż od 6500 lat!
Dla urozmaicenia
Zamiast białego ryżu możesz użyć brązowego. Jest ciekawszy w smaku!