
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż w osolonej wodzie do czasu, gdy stanie się miękki.

Krok 2
Pokrój paprykę i marchewkę w centymetrową kostkę. Marchewkę ugotuj.

Krok 3
Rozgrzej olej na patelni lub woku. Rozmieszaj jajka i wylej na patelnię. Następnie dodaj pokrojone warzywa, groszek oraz ryż, energicznie przy tym mieszając.

Krok 4
Dopraw danie sosem sojowy jasnym i pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr oraz Smażona cebula Knorr. Przed podaniem udekoruj ryż drobno posiekanym szczypiorkiem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryż smażony z warzywami
Przepisów na dania z ryżem jest wiele. Każdy ma swój ulubiony, ale zawsze warto spróbować czegoś nowego. Tym bardziej takiego, które będzie gotowe w pół godziny. Dziś w roli głównej – ryż smażony z warzywami. Zachwyci Cię jego prostota!
Dla kogo?
To danie bezmięsne, więc powinno zainteresować wegetarian. Lubisz warzywa z ryżem? Przepis na ryż zasmażany na pewno Cię nie zawiedzie.
Na jaką okazję?
Smażony ryż z warzywami to łatwe danie na szybki obiad lub lekką kolację. Po prostu zdrowo i smacznie!
Czy wiesz, że?
Niektóre źródła podają, że ryż uprawia się aż od 6500 lat!
Dla urozmaicenia
Zamiast białego ryżu możesz użyć brązowego. Jest ciekawszy w smaku!