Ryż smażony z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż smażony z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

51

967 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
57 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

839 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1566 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż w osolonej wodzie do czasu, gdy stanie się miękki.

Ryż smażony z warzywami - Krok 1

Krok 2

Pokrój paprykę i marchewkę w centymetrową kostkę. Marchewkę ugotuj.

Ryż smażony z warzywami - Krok 2

Krok 3

Rozgrzej olej na patelni lub woku. Rozmieszaj jajka i wylej na patelnię. Następnie dodaj pokrojone warzywa, groszek oraz ryż, energicznie przy tym mieszając.

Ryż smażony z warzywami - Krok 3

Krok 4

Dopraw danie sosem sojowy jasnym i pokruszoną Przyprawę w mini kostkach Czosnek Knorr oraz Smażona cebula Knorr. Przed podaniem udekoruj ryż drobno posiekanym szczypiorkiem.

Ryż smażony z warzywami - Krok 4
22

Opinie o przepisie

  • Szymer

    Szymer , 09.07.2021

    Łatwe danie, żadnych kłopotów smak - pyszny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Szymon Płoskonka

    Szymon Płoskonka , 05.05.2017

    Pyszne, idealny bezmięsny posiłek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • fitness-food.pl

    fitness-food.pl , 07.12.2011

    Szybkie i proste - składniki prawie zawsze pod ręką. Dobre rozwiązanie na pomysł na obiad w te leniwe jesienne popołudnia :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Sikora

    Jadwiga Sikora , 07.12.2011

    a ja zamiast szczypiorku daję pokrojony koperek :))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Górecka

    Ewa Górecka , 07.12.2011

    Ja krewetki mniam mniam :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Guzowska

    Ewa Guzowska , 06.12.2011

    ja dodaję jeszcze pokrojoną pierś z kurczaka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Myszka

    Grzegorz Myszka , 06.12.2011

    Jutro robię na obiad !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Mochnacka

    Natalia Mochnacka , 06.12.2011

    to jest to.. szybko, łatwo i gotowe.. a w dodatku smaczne ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 06.12.2011

    Katarzyna Kot, nie zrobi się, tylko zwiąże składniki :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katherine Kot

    Katherine Kot , 06.12.2011

    Brzmi sympatycznie tylko czy przez te jajka nie zrobi się jajecznica z ryżem ;) ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leslie Ramirez

    Leslie Ramirez , 06.12.2011

    uwielbiam ta strone:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gosia Pater

    Gosia Pater , 06.12.2011

    ja jestem jeszcze leniwsza ,jadłam ryż z sosem pieczeniowym i ogórkiem i bardzo mi smakowało ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Yolanda Koper

    Yolanda Koper , 06.12.2011

    już sobie poradziłam, niestety nie udało się:(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Yolanda Koper

    Yolanda Koper , 06.12.2011

    Wczorajsze też w ten sposób mogę zobaczyć?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 06.12.2011

    Jolanta Koper, musisz wejść ponownie w aplikację. Ale wyniki z dziś będą jutro o 10:30 :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Felińska

    Anna Felińska , 06.12.2011

    Do tego wbic 2 jajka ;) będzie lepsze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Yolanda Koper

    Yolanda Koper , 06.12.2011

    gdzie można sprawdzić wyniki fixuj-mixuj??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna P-ka

    Joanna P-ka , 06.12.2011

    miam mniam...:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Małgorzata Wzk

    Małgorzata Wzk , 06.12.2011

    zamiast gotowej smażonej cebulki o wiele lepiej samemu ją zrobić - różnica powalająca ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Motylska

    Alicja Motylska , 06.12.2011

    mniamuśne:))

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Molek

    Agnieszka Molek , 06.12.2011

    lubię takie połączenia,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Zgudziak

    Edyta Zgudziak , 06.12.2011

    super szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ryż na ostro
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryż smażony z warzywamiRyż smażony z warzywami

Przepisów na dania z ryżem jest wiele. Każdy ma swój ulubiony, ale zawsze warto spróbować czegoś nowego. Tym bardziej takiego, które będzie gotowe w pół godziny. Dziś w roli głównej – ryż smażony z warzywami. Zachwyci Cię jego prostota!

Dla kogo?

To danie bezmięsne, więc powinno zainteresować wegetarian. Lubisz warzywa z ryżem? Przepis na ryż zasmażany na pewno Cię nie zawiedzie.

Na jaką okazję?

Smażony ryż z warzywami to łatwe danie na szybki obiad lub lekką kolację. Po prostu zdrowo i smacznie!

Czy wiesz, że?

Niektóre źródła podają, że ryż uprawia się aż od 6500 lat!

Dla urozmaicenia

Zamiast białego ryżu możesz użyć brązowego. Jest ciekawszy w smaku!