Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
213 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

161 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

400 gramów

200 mililitrów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

1 pęczek

80 mililitrów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w grube paski, przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu i zamarynuj w nim mięso.

Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - Krok 1

Krok 2

Obsmaż mięso na patelni, aż nabierze rumianego koloru.

Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - Krok 2

Krok 3

Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Całość duś przez około 15 minut pod przykryciem. Na koniec pokrój w paski miętę i dodaj do całości.

Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - Krok 3

Krok 4

Gyros podawaj z ugotowanym ryżem, plastrami czerwonej cebuli, sosem tzatziki oraz sosem paprykowo-ziołowym, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - Krok 4

Krok 5

Sos Tzatziki: Obierz ogórka i przetnij go na cztery części. Wytnij z niego nasiona, resztę zetrzyj na grubej tarce. Czosnek zmiażdż w prasce i wraz z ogórkiem, połącz z jogurtem.

Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym

Mięso pokrój w grube paski, przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu i zamarynuj w nim mięso.