Gyros z tzatzikami i ostrym sosem paprykowym
łatwe
153 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
400 gramów
200 mililitrów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
300 gramów
1 pęczek
80 mililitrów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grube paski, przygotuj Fix Knorr według przepisu na opakowaniu i zamarynuj w nim mięso.

Krok 2
Obsmaż mięso na patelni, aż nabierze rumianego koloru.

Krok 3
Pomidory pokrój w kostkę i dodaj do mięsa. Całość duś przez około 15 minut pod przykryciem. Na koniec pokrój w paski miętę i dodaj do całości.

Krok 4
Gyros podawaj z ugotowanym ryżem, plastrami czerwonej cebuli, sosem tzatziki oraz sosem paprykowo-ziołowym, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.

Krok 5
Sos Tzatziki: Obierz ogórka i przetnij go na cztery części. Wytnij z niego nasiona, resztę zetrzyj na grubej tarce. Czosnek zmiażdż w prasce i wraz z ogórkiem, połącz z jogurtem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do gyrosa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej