PRZEPISY.PL

Dziś na kolację bajeczne pomidory faszerowane mięsem i ryżem. A do tego kremowy sos ze szczypiorkiem. Palce lizać.

Pomidory faszerowane mięsem - autor: przepisy.pl

Pomidory faszerowane mięsem

  • 60
  • 5
  • Łatwe
  • 0
144
osoby dodały do Mniamlisty
144
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cielęcina200 g
  • cebula1 szt
  • ryż5 łyżek
  • pieprz1 szczypta
  • woda1 szklanka
Pomidory faszerowane mięsem – krok 1

Krok 1

Zetnij czubki pomidorom i wydrąż środki. Zmiel wołowinę i cielęcinę. Ugotuj ryż.
Pomidory faszerowane mięsem – krok 2

Krok 2

Usmaż na patelni cebulę, jak zbrązowieje dodaj mięso. Smaż kilka minut, następnie dodaj szklankę wody oraz Esencję do duszonych mięs Knorr. Dopraw pieprzem i duś około 15 minut, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Dodaj ugotowany na sypko ryż i wymieszaj.
Pomidory faszerowane mięsem – krok 3

Krok 3

Pomidory nafaszeruj i nakryj czubkami.
Pomidory faszerowane mięsem – krok 4

Krok 4

Następnie przełóż pomidory do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez 15 minut.
Pomidory faszerowane mięsem – krok 5

Krok 5

Podawaj polane roztopionym masłem z kwaśną śmietaną, posypane szczypiorkiem.

Więcej przepisów z tym produktem

Esencja do duszonych mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

67
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
104
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
150
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
47
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe