PRZEPISY.PL

Dziś na kolację bajeczne pomidory faszerowane mięsem i ryżem. A do tego kremowy sos ze szczypiorkiem. Palce lizać.

Pomidory faszerowane mięsem - autor: przepisy.pl

Pomidory faszerowane mięsem

  • 60
  • 5
  • Łatwe
  • 0
137
osób dodało do Mniamlisty
137
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pomidory15 szt
  • kostka masła1 szt
  • posiekany szczypiorek1 pęczek
  • śmietana 36%200 ml
  • Bulionetka drobiowa Knorr1 szt
  • wołowina200 g
  • cielęcina200 g
  • cebula1 szt
  • ryż5 łyżek
  • pieprz1 szczypta
  • woda1 szklanka
Pomidory faszerowane mięsem – krok 1

Krok 1

Zetnij czubki pomidorom i wydrąż środki. Zmiel wołowinę i cielęcinę. Ugotuj ryż.
Pomidory faszerowane mięsem – krok 2

Krok 2

Usmaż na patelni cebulę, jak zbrązowieje dodaj mięso. Smaż kilka minut, następnie dodaj szklankę wody oraz bulionetkę Knorr. Dopraw pieprzem i duś około 15 minut, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Dodaj ugotowany na sypko ryż i wymieszaj.
Pomidory faszerowane mięsem – krok 3

Krok 3

Pomidory nafaszeruj i nakryj czubkami.
Pomidory faszerowane mięsem – krok 4

Krok 4

Następnie przełóż pomidory do naczynia żaroodpornego i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez 15 minut.
Pomidory faszerowane mięsem – krok 5

Krok 5

Podawaj polane roztopionym masłem z kwaśną śmietaną, posypane szczypiorkiem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka drobiowa KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

63
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
98
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
147
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie
44
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe