Ryż smażony z kurczakiem i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż smażony z kurczakiem i warzywami

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

heart
17 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

102 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

135 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 opakowanie

2 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

2 sztuki

0.2 sztuki

0.25 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

0.5 szklanki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj aby był sypki. Mieszankę warzyw odstaw na sicie aby się rozmroziła.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie paski. Podobnie kapustę pekińską i paprykę.

Krok 3

W woku rozgrzej olej . Wrzuć mięso i smaż aż się zrumieni. Następnie dodaj mieszankę warzywną kilka minut, oraz kapustę i paprykę.

Krok 4

Do warzyw wsyp ryż. Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody.

Krok 5

Wlej płyn na ryżu z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 6

Na końcu wbij do potrawy jajka. Smaż na dużym ogniu cały czas mieszając, aż jajka się zetną i powstaną „strzępy”. Podawaj w miseczkach posypany drobno pokrojonym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż smażony z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż smażony z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż smażony z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż smażony z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż smażony z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż smażony z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż smażony z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż smażony z kurczakiem i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej