
Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
2 sztuki
0.2 sztuki
0.25 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj aby był sypki. Mieszankę warzyw odstaw na sicie aby się rozmroziła.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie paski. Podobnie kapustę pekińską i paprykę.
Krok 3
W woku rozgrzej olej . Wrzuć mięso i smaż aż się zrumieni. Następnie dodaj mieszankę warzywną kilka minut, oraz kapustę i paprykę.
Krok 4
Do warzyw wsyp ryż. Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody.
Krok 5
Wlej płyn na ryżu z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 6
Na końcu wbij do potrawy jajka. Smaż na dużym ogniu cały czas mieszając, aż jajka się zetną i powstaną „strzępy”. Podawaj w miseczkach posypany drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej