
Składniki
2 opakowania
1 opakowanie
2 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
2 sztuki
0.2 sztuki
0.25 sztuki
1 szczypta
6 łyżek
0.5 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj aby był sypki. Mieszankę warzyw odstaw na sicie aby się rozmroziła.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie paski. Podobnie kapustę pekińską i paprykę.
Krok 3
W woku rozgrzej olej . Wrzuć mięso i smaż aż się zrumieni. Następnie dodaj mieszankę warzywną kilka minut, oraz kapustę i paprykę.
Krok 4
Do warzyw wsyp ryż. Fix Knorr wymieszaj z połową szklanki wody.
Krok 5
Wlej płyn na ryżu z warzywami. Całość dokładnie wymieszaj i zagotuj.
Krok 6
Na końcu wbij do potrawy jajka. Smaż na dużym ogniu cały czas mieszając, aż jajka się zetną i powstaną „strzępy”. Podawaj w miseczkach posypany drobno pokrojonym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej