
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 kilograma
1 szklanka
1 sztuka
3 sztuki
0.5 szklanki
1 szklanka
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafior podziel na różyczki, cebulę posiekaj, ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, czosnek drobno posiekaj, jabłka obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2
Rozgrzej oliwę na głębokiej patelni i wrzuć na nią cebulę, czosnek, chili i curry, a następnie smaż mieszając przez kilka minut.

Krok 3
Teraz dodaj ziemniaki, jabłko, groszek oraz bulion. Gotuj wszystko na niedużym ogniu przez 10 minut.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z mlekiem kokosowym.

Krok 5
Wlej płyn do warzyw. Dodaj również kalafiora i duś całość, aż warzywa zmiękną.

Krok 6
Przypraw danie posiekaną kolendrą. Natychmiast podawaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z kalafiora
Curry to nie tylko popularna orientalna przyprawa, ale także hinduskie danie, którego składniki połączone są gęstym sosem. Można przyrządzać je z ryb lub kurczaka, popularne są też w wersji bezmięsnej. W naszym przepisie na curry z kalafiora znajdziesz pyszną kompozycję azjatyckich smaków i kolorowych dodatków. Podsmaż cebulę, czosnek, chili i curry na oliwie, a kiedy przeniknie ona smakiem przypraw, dodaj do niej ziemniaki, groszek oraz jabłka i zalej bulionem warzywnym. Kiedy owoce zmiękną, dodaj mieszankę przypraw do smażonego ryżu i różyczki kalafiora. Duś przez chwilę. Gotową potrawę posyp świeżą kolendrą, która jest bardzo popularnym ziołem w kuchniach Wschodu. Aromatyczna i wyrazista, wspaniale komponuje się z sosem curry oraz warzywami. To jednogarnkowe danie możesz podać na wiele sposobów: z chlebkiem chapati lub naan, z klasycznym pieczywem pszennym albo z ryżem serwowanym w osobnej miseczce. Przygotuj curry z kalafiora na obiad albo spotkanie ze znajomymi – polecamy nasz przepis!