Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj curry oraz pomidory z puszki.
Krok 3
Do sosu dodaj warzywa i dopraw pokruszoną kostką Knorr. Całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.
Krok 4
Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Gotowe warzywne curry podawaj z ryżem posypane kolendrą. <br/>Tip: Jeśli lubisz ostrą kuchnię do curry możesz dodać papryczkę chilli.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej