Warzywne curry z ryżem - wegetariańskie: przepis | Przepisy.pl pixel

Warzywne curry z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

272 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj curry oraz pomidory z puszki.

Krok 3

Do sosu dodaj warzywa i dopraw pokruszoną kostką Knorr. Całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Gotowe warzywne curry podawaj z ryżem posypane kolendrą. Tip: Jeśli lubisz ostrą kuchnię do curry możesz dodać papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne curry z ryżemWarzywne curry z ryżem

Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.