Warzywne curry z ryżem - wegetariańskie: przepis | Przepisy.pl pixel

Warzywne curry z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

274 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj curry oraz pomidory z puszki.

Krok 3

Do sosu dodaj warzywa i dopraw pokruszoną kostką Knorr. Całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Gotowe warzywne curry podawaj z ryżem posypane kolendrą. Tip: Jeśli lubisz ostrą kuchnię do curry możesz dodać papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kotlety ruskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne curry z ryżemWarzywne curry z ryżem

Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.