Warzywne curry z ryżem - wegetariańskie: przepis | Przepisy.pl pixel

Warzywne curry z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

275 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj curry oraz pomidory z puszki.

Krok 3

Do sosu dodaj warzywa i dopraw pokruszoną kostką Knorr. Całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Gotowe warzywne curry podawaj z ryżem posypane kolendrą. Tip: Jeśli lubisz ostrą kuchnię do curry możesz dodać papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne curry z ryżemWarzywne curry z ryżem

Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.