Warzywne curry z ryżem - wegetariańskie: przepis | Przepisy.pl pixel

Warzywne curry z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
175 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

273 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek, dodaj curry oraz pomidory z puszki.

Krok 3

Do sosu dodaj warzywa i dopraw pokruszoną kostką Knorr. Całość gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec dodaj pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie. Gotowe warzywne curry podawaj z ryżem posypane kolendrą. Tip: Jeśli lubisz ostrą kuchnię do curry możesz dodać papryczkę chilli.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywne curry z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Warzywne curry z ryżemWarzywne curry z ryżem

Wszystkie warzywa pokrój na mniejsze kawałki, czosnek posiekaj, ciecierzycę odcedź.