Szybkie curry warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie curry warzywne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

heart
200 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

419 osób wydrukowało

Pobierz pdf

759 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 pęczek

2 łyżki

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.

Krok 2

Kalafiora, bakłażana oraz cebulę pokrój w dość duże kawałki. Następnie wraz z odcedzoną ciecierzycą dodaj na patelnię.

Krok 3

Dodaj pomidory, 300 ml wody oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną kolendrę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe curry podawaj z ryżem i naturalnym jogurtem. Jeśli lubisz ostre przyprawy, dodaj do dania papryczkę chilli.

1

Opinie o przepisie

  • wiolka0010 wiolka0010

    wiolka0010 wiolka0010 , 09.04.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybkie curry warzywneSzybkie curry warzywne

Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.