
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 pęczek
2 łyżki
300 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.
Krok 2
Kalafiora, bakłażana oraz cebulę pokrój w dość duże kawałki. Następnie wraz z odcedzoną ciecierzycą dodaj na patelnię.
Krok 3
Dodaj pomidory, 300 ml wody oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną kolendrę.

Dobra rada:
Gotowe curry podawaj z ryżem i naturalnym jogurtem. Jeśli lubisz ostre przyprawy, dodaj do dania papryczkę chilli.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie curry warzywne
Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.