
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 pęczek
2 łyżki
300 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.
Krok 2
Kalafiora, bakłażana oraz cebulę pokrój w dość duże kawałki. Następnie wraz z odcedzoną ciecierzycą dodaj na patelnię.
Krok 3
Dodaj pomidory, 300 ml wody oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną kolendrę.

Dobra rada:
Gotowe curry podawaj z ryżem i naturalnym jogurtem. Jeśli lubisz ostre przyprawy, dodaj do dania papryczkę chilli.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie curry warzywne
Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.