
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
150 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
2 łyżeczki
1 pęczek
2 łyżki
300 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.
Krok 2
Kalafiora, bakłażana oraz cebulę pokrój w dość duże kawałki. Następnie wraz z odcedzoną ciecierzycą dodaj na patelnię.
Krok 3
Dodaj pomidory, 300 ml wody oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną kolendrę.

Dobra rada:
Gotowe curry podawaj z ryżem i naturalnym jogurtem. Jeśli lubisz ostre przyprawy, dodaj do dania papryczkę chilli.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Szybkie curry warzywne
Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.