Szybkie curry warzywne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybkie curry warzywne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

162 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

302 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

466 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 pęczek

2 łyżki

300 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i przesmaż na oliwie. Dodaj curry i smaż dalej przez chwilę.

Krok 2

Kalafiora, bakłażana oraz cebulę pokrój w dość duże kawałki. Następnie wraz z odcedzoną ciecierzycą dodaj na patelnię.

Krok 3

Dodaj pomidory, 300 ml wody oraz Kostkę do mięs pieczeniową Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu do momentu, gdy wszystkie warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj posiekaną kolendrę.

przepisy.pl

Dobra rada:

Gotowe curry podawaj z ryżem i naturalnym jogurtem. Jeśli lubisz ostre przyprawy, dodaj do dania papryczkę chilli.

1

Opinie o przepisie

  • wiolka0010 wiolka0010

    wiolka0010 wiolka0010 , 09.04.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybkie curry warzywne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej