
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
5 łyżek
1 szczypta
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora i brokuł podziel na mniejsze różyczki, cukinię i bakłażana pokrój w dużą kostkę, czosnek posiekaj.

Krok 2
W dużym rondlu dobrze rozgrzej olej i zacznij smażyć wszystkie warzywa razem z czosnkiem.

Krok 3
Po chwili dodaj curry i smaż jeszcze 1 minutę.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię. Całość gotuj ok. 5 minut i natychmiast podawaj. Tak przygotowane warzywa możesz dodatkowo doprawić sokiem z cytryny i posiekaną kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Warzywa w curry
Curry to pochodzące z kuchni indyjskiej danie, którego charakterystycznym składnikiem jest żółty sos doprawiony aromatycznymi przyprawami. Warzywa z curry to propozycja dla osób poszukujących przepisu na pełne kolorów, apetycznie prezentujące się na talerzu warzywne danie. Oprócz kalafiora, brokuła i cukinii, w składnikach znajdziesz także owoc – jest nim pochodzący z Indii bakłażan, często mylnie uważany za warzywo. Nie zawsze był on doceniany za swoje walory smakowe, początkowo uprawiano bakłażany ze względu na atrakcyjny wygląd, i rzeczywiście do dziś jego charakterystyczna fioletowa skórka stanowi ozdobę wielu potraw. Wszystkie warzywa wraz z bakłażanem i czosnkiem podsmażaj na patelni, po chwili dodając do nich przyprawę curry. Dzięki niej, oprócz wyrazistego smaku, składniki nabiorą również żółtego odcienia. Tak przygotowanej całości brakuje jeszcze tylko dodatku sosu, który łatwo przygotujesz na bazie śmietanki. Po zagotowaniu potrawa jest już gotowa do podania – serwuj ją z cząstkami limonki.