
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
2 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Do mięsa wrzuć przysmażoną cebulę, łyżeczkę curry, jajko, czarny pieprz oraz wcześniej wymieszany Fix Knorr.

Krok 2
Mięso dokładnie wyrób, a następnie uformuj klopsiki, które usmaż na oleju.

Krok 3
W międzyczasie ugotuj ryż i odcedź go. Dodaj sok winogronowy, łyżeczkę curry oraz ser parmezan. Całość gotuj chwilę, aż składniki się połączą. Klopsiki podawaj na ryżu.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kofta z ryżem
Przysmak kuchni azjatyckiej w twoim domu. Przyrządzana z mięsa mielonego kofta cieszy się niezwykłą popularnością zarówno w Azji Południowej jak i na Bliskim Wschodzie, dzięki czemu możemy się spotkać z wieloma wariantami tej samej potrawy. Dziś proponujemy idealnie doprawione i miękkie kofty z kolorowym ryżem. Niezwykłym składnikiem mięsa mielonego, z którego uformujemy małe klopsiki są kromki tostowego chleba namoczone w soku winogronowym. Do tego zeszklona cebula, curry i gotowe. Mięsne kulki smaż na rozgrzanym oleju, a następnie ułóż na papierowym ręczniku, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Kolorowy ryż przygotujesz podsmażając go z dodatkiem curry. Dodaj do niego także odrobinę soku z winogron, dzięki czemu, razem z koftami stworzy smakowo zgrany zespół. Klopsiki podawaj na aromatycznym ryżu, udekoruj kawałkami papryczki chili i posiekaną natką pietruszki.