Kofta z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofta z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
223 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

144 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Do mięsa wrzuć przysmażoną cebulę, łyżeczkę curry, jajko, czarny pieprz oraz wcześniej wymieszany Fix Knorr.

Kofta z ryżem - Krok 1

Krok 2

Mięso dokładnie wyrób, a następnie uformuj klopsiki, które usmaż na oleju.

Kofta z ryżem - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie ugotuj ryż i odcedź go. Dodaj sok winogronowy, łyżeczkę curry oraz ser parmezan. Całość gotuj chwilę, aż składniki się połączą. Klopsiki podawaj na ryżu.

Kofta z ryżem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

5

Opinie o przepisie

  • Daniel Myczek

    Daniel Myczek , 30.04.2019

    dalej chyba nie jest poprawiony.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (2)
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 14.12.2015

    Panie Mariuszu, dziękujemy za czujność :) Przepis jest już poprawiony. Pozdrawiamy, Przepisy.pl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mariusz rzepa

    mariusz rzepa , 03.12.2015

    coś w tym przepisie jest mega namieszane!!! Do poprawy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kofta z ryżemKofta z ryżem

Przysmak kuchni azjatyckiej w twoim domu. Przyrządzana z mięsa mielonego kofta cieszy się niezwykłą popularnością zarówno w Azji Południowej jak i na Bliskim Wschodzie, dzięki czemu możemy się spotkać z wieloma wariantami tej samej potrawy. Dziś proponujemy idealnie doprawione i miękkie kofty z kolorowym ryżem. Niezwykłym składnikiem mięsa mielonego, z którego uformujemy małe klopsiki są kromki tostowego chleba namoczone w soku winogronowym. Do tego zeszklona cebula, curry i gotowe. Mięsne kulki smaż na rozgrzanym oleju, a następnie ułóż na papierowym ręczniku, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Kolorowy ryż przygotujesz podsmażając go z dodatkiem curry. Dodaj do niego także odrobinę soku z winogron, dzięki czemu, razem z koftami stworzy smakowo zgrany zespół. Klopsiki podawaj na aromatycznym ryżu, udekoruj kawałkami papryczki chili i posiekaną natką pietruszki.