Kofta z ryżem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kofta z ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
222 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

143 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

276 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. Do mięsa wrzuć przysmażoną cebulę, łyżeczkę curry, jajko, czarny pieprz oraz wcześniej wymieszany Fix Knorr.

Kofta z ryżem - Krok 1

Krok 2

Mięso dokładnie wyrób, a następnie uformuj klopsiki, które usmaż na oleju.

Kofta z ryżem - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie ugotuj ryż i odcedź go. Dodaj sok winogronowy, łyżeczkę curry oraz ser parmezan. Całość gotuj chwilę, aż składniki się połączą. Klopsiki podawaj na ryżu.

Kofta z ryżem - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

5

Opinie o przepisie

  • Daniel Myczek

    Daniel Myczek , 30.04.2019

    dalej chyba nie jest poprawiony.

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (2)
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 14.12.2015

    Panie Mariuszu, dziękujemy za czujność :) Przepis jest już poprawiony. Pozdrawiamy, Przepisy.pl

    Odpowiedz Odpowiedz
  • mariusz rzepa

    mariusz rzepa , 03.12.2015

    coś w tym przepisie jest mega namieszane!!! Do poprawy

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kofta z ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kofta z ryżemKofta z ryżem

Przysmak kuchni azjatyckiej w twoim domu. Przyrządzana z mięsa mielonego kofta cieszy się niezwykłą popularnością zarówno w Azji Południowej jak i na Bliskim Wschodzie, dzięki czemu możemy się spotkać z wieloma wariantami tej samej potrawy. Dziś proponujemy idealnie doprawione i miękkie kofty z kolorowym ryżem. Niezwykłym składnikiem mięsa mielonego, z którego uformujemy małe klopsiki są kromki tostowego chleba namoczone w soku winogronowym. Do tego zeszklona cebula, curry i gotowe. Mięsne kulki smaż na rozgrzanym oleju, a następnie ułóż na papierowym ręczniku, aby wchłonął nadmiar tłuszczu. Kolorowy ryż przygotujesz podsmażając go z dodatkiem curry. Dodaj do niego także odrobinę soku z winogron, dzięki czemu, razem z koftami stworzy smakowo zgrany zespół. Klopsiki podawaj na aromatycznym ryżu, udekoruj kawałkami papryczki chili i posiekaną natką pietruszki.