PRZEPISY.PL

Ryż gotowany z aromatycznym rosołem i kolorowymi warzywami to danie lekkie i wyjątkowo smaczne. Barwny dodatek do mięs lub z sałatą na kolację lub lunch.

Kolorowy ryż - autor: przepisy.pl

Kolorowy ryż

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
156
osób dodało do Mniamlisty
156
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • natka pietruszki1 pęczek
  • cukinia1 szt
  • oliwa z oliwek3 łyżki
  • woda2 l
Kolorowy ryż – krok 1

Krok 1

Papryki oczyść z gniazd nasienny oraz białych części. Następnie pokrój je w drobną kostkę o boku 0,5 centymetra.
Kolorowy ryż – krok 2

Krok 2

Cukinię przekrój wzdłuż na pół, następnie ponownie wzdłuż na pół. Wytnij część z pestkami, a pozostałą zieloną część pokrój w kostkę, podobnie do papryki.
Kolorowy ryż – krok 3

Krok 3

Zagotuj 2 litry wody, dodaj kostki Knorr.
Kolorowy ryż – krok 4

Krok 4

Wsyp ryż i gotuj, aż będzie miękki, około 15 minut. Po tym czasie odcedź ryż i przełóż go do miski.
Kolorowy ryż – krok 5

Krok 5

Dodaj wszystkie warzywa, oliwę oraz kurkumę. Mieszaj delikatnie drewnianą lub plastikową łyżką, aż składniki się połączą. Kolorowy ryż podawaj posypany posiekaną natką pietruszki.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół szlachetny drobiowo-warzywny KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

355
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
607
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
259
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
67
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe