
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
50 mililitrów
500 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie tak, aby był sypki. Następnie odcedź go.
Krok 2
Mięso pokrój w paski. Obie papryki i cebulę w kostkę. Morelę w paski.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj papryki i cebulę.
Krok 4
Teraz wsyp ryż. Dodaj tymianek, curry i zawartość opakowania Fix Knorr. Całość smaż kilka minut.
Krok 5
Wlej pół szklanki wody, dodaj morele i całość smaż, aż większość płynu odparuje. Natychmiast podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej