
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
50 mililitrów
500 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie tak, aby był sypki. Następnie odcedź go.
Krok 2
Mięso pokrój w paski. Obie papryki i cebulę w kostkę. Morelę w paski.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj papryki i cebulę.
Krok 4
Teraz wsyp ryż. Dodaj tymianek, curry i zawartość opakowania Fix Knorr. Całość smaż kilka minut.
Krok 5
Wlej pół szklanki wody, dodaj morele i całość smaż, aż większość płynu odparuje. Natychmiast podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej