
Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
50 mililitrów
500 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
200 gramów
100 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryż ugotuj w wodzie tak, aby był sypki. Następnie odcedź go.
Krok 2
Mięso pokrój w paski. Obie papryki i cebulę w kostkę. Morelę w paski.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj papryki i cebulę.
Krok 4
Teraz wsyp ryż. Dodaj tymianek, curry i zawartość opakowania Fix Knorr. Całość smaż kilka minut.
Krok 5
Wlej pół szklanki wody, dodaj morele i całość smaż, aż większość płynu odparuje. Natychmiast podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Smażony ryż po chińsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































