Smażony ryż z kurczakiem i morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ryż z kurczakiem i morelami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
862 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

354 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

50 mililitrów

500 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

200 gramów

100 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryż ugotuj w wodzie tak, aby był sypki. Następnie odcedź go.

Krok 2

Mięso pokrój w paski. Obie papryki i cebulę w kostkę. Morelę w paski.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej i usmaż mięso. Gdy będzie rumiane, dodaj papryki i cebulę.

Krok 4

Teraz wsyp ryż. Dodaj tymianek, curry i zawartość opakowania Fix Knorr. Całość smaż kilka minut.

Krok 5

Wlej pół szklanki wody, dodaj morele i całość smaż, aż większość płynu odparuje. Natychmiast podawaj.

1

Opinie o przepisie

  • Kinga Majewska

    Kinga Majewska , 06.04.2021

    super Przepisy.Polecam!!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ryż z kurczakiem i morelami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej