Kurczak z fetą - z serem i z pietruszką: pierś | Przepisy.pl pixel

Kurczak z curry, serem feta i ryżem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

heart
712 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

437 osób wydrukowało

Pobierz pdf

807 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

2 sztuki

100 gramów

10 sztuk

1 sztuka

1 szklanka

1 garść

1 garść

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w gruba kostkę, skrop oliwą i oprósz pokruszoną mini kostką Knorr. Naczynie z mięsem zafoliuj i wstaw do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Szparagi obierz i pokrój w mniejsze kawałki, cebulę pokrój w piórka.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kurczaka, dodaj cebulę, curry oraz szparagi. Smaż chwilę, następnie wlej bulion i gotuj kilka minut.

Krok 4

Ryż ugotuj w osolonym wrzątku i wyłóż do głębokiego naczynia.

Krok 5

Na ryż wyłóż gotowe mięso, posyp pestkami oraz serem feta i udekoruj listkami pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

2

Opinie o przepisie

  • Barbara

    Barbara , 28.09.2022

    A co z fetą i curry?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna

    Justyna , 22.09.2022

    A kiedy używamy curry ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z curry, serem feta i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z curry, serem feta i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z curry, serem feta i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z curry, serem feta i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z curry, serem feta i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z curry, serem feta i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z curry, serem feta i ryżem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z curry, serem feta i ryżem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej