
Składniki
400 gramów
100 gramów
2 sztuki
100 gramów
10 sztuk
1 sztuka
1 szklanka
1 garść
1 garść
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w gruba kostkę, skrop oliwą i oprósz pokruszoną mini kostką Knorr. Naczynie z mięsem zafoliuj i wstaw do lodówki na 30 minut.
Krok 2
Szparagi obierz i pokrój w mniejsze kawałki, cebulę pokrój w piórka.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż kurczaka, dodaj cebulę oraz szparagi. Smaż chwilę, następnie wlej bulion i gotuj kilka minut.
Krok 4
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku i wyłóż do głębokiego naczynia.
Krok 5
Na ryż wyłóż gotowe mięso, posyp pestkami oraz serem feta i udekoruj listkami pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej