
Składniki
400 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
1 łyżka
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od ugotowania ryżu. Powinien być sypki.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim paprykę pokrojoną w paski oraz cebulę pokrojoną w piórka.
Krok 3
Pokrój w paski mięso z kurczaka i wraz z przyprawami dodaj na patelnię. Smaż, aż wszystko stanie się złociste.
Krok 4
Teraz wlej na patelnię szklankę wody, dodaj ryż oraz Bulionetkę drobiową Knorr.
Krok 5
Gotuj całość pod pokrywą, aż ryż wchłonie cały płyn. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę ananasa i pozostaw na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Potrawę podawaj udekorowaną listkami świeżej kolendry.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej