
Składniki
400 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
1 łyżka
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od ugotowania ryżu. Powinien być sypki.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim paprykę pokrojoną w paski oraz cebulę pokrojoną w piórka.
Krok 3
Pokrój w paski mięso z kurczaka i wraz z przyprawami dodaj na patelnię. Smaż, aż wszystko stanie się złociste.
Krok 4
Teraz wlej na patelnię szklankę wody, dodaj ryż oraz Bulionetkę drobiową Knorr.
Krok 5
Gotuj całość pod pokrywą, aż ryż wchłonie cały płyn. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę ananasa i pozostaw na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Potrawę podawaj udekorowaną listkami świeżej kolendry.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej