
Składniki
400 gramów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
1 szklanka
1 sztuka
150 gramów
1 łyżka
1 łyżka
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od ugotowania ryżu. Powinien być sypki.
Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim paprykę pokrojoną w paski oraz cebulę pokrojoną w piórka.
Krok 3
Pokrój w paski mięso z kurczaka i wraz z przyprawami dodaj na patelnię. Smaż, aż wszystko stanie się złociste.
Krok 4
Teraz wlej na patelnię szklankę wody, dodaj ryż oraz Bulionetkę drobiową Knorr.
Krok 5
Gotuj całość pod pokrywą, aż ryż wchłonie cały płyn. Następnie dodaj pokrojonego w kostkę ananasa i pozostaw na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Potrawę podawaj udekorowaną listkami świeżej kolendry.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej