Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami
łatwe
54 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
50 gramów
1 pęczek
3 sztuki
1 łyżka
1 opakowanie
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 pęczka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Golonki natrzyj bardzo dokładnie przyprawą Knorr. Odstaw, najlepiej na całą noc.

Krok 2
Włoszczyznę zetrzyj na tarce, przełóż do garnka i dodaj mięso i suszone grzyby.

Krok 3
Całość zalej wodą, dodaj liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie. Gotuj ok 1,5h aż mięso zmięknie.

Krok 4
Po ugotowaniu odcedź golonki i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez ok godzinę.

Krok 5
W tym czasie z margaryny i mąki zrób zasmażkę. Dodaj ją do wywaru wraz z warzywami i grzybami. Dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Krok 6
Do sosu wlej jeszcze śmietankę i gotuj przez kilka minut. Upieczoną golonkę podawaj z sosem myśliwskim, posypaną posiekaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami

