Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

50 gramów

1 pęczek

3 sztuki

1 łyżka

1 opakowanie

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 pęczka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki natrzyj bardzo dokładnie przyprawą Knorr. Odstaw, najlepiej na całą noc.

Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - Krok 1

Krok 2

Włoszczyznę zetrzyj na tarce, przełóż do garnka i dodaj mięso i suszone grzyby.

Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - Krok 2

Krok 3

Całość zalej wodą, dodaj liść laurowy, pieprz oraz ziele angielskie. Gotuj ok 1,5h aż mięso zmięknie.

Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - Krok 3

Krok 4

Po ugotowaniu odcedź golonki i przełóż do naczynia żaroodpornego. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez ok godzinę.

Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - Krok 4

Krok 5

W tym czasie z margaryny i mąki zrób zasmażkę. Dodaj ją do wywaru wraz z warzywami i grzybami. Dokładnie wymieszaj i zagotuj.

Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - Krok 5

Krok 6

Do sosu wlej jeszcze śmietankę i gotuj przez kilka minut. Upieczoną golonkę podawaj z sosem myśliwskim, posypaną posiekaną natką pietruszki.

Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczona golonka po myśliwsku z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sandacz po tajsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej