Pstrąg z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z patelni

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

9

25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

3 łyżki

6 łyżek

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby oczyść, umyj - nie musisz je skrobać bo łuski pstrąga roztapiają się podczas smażenia. Utnij łby- możesz na nich ugotować wywar. Osusz tuszki ręcznikami papierowymi a następnie natrzyj przyprawą Knorr i ognistą. Włóż do szczelnie zamykanego pojemnika albo foliowego woreczka i odstaw do lodówki na kilka godzin.

Krok 2

Wyjmij ryby, obtocz lekko w mące. Smaż kładąc na mocno rozgrzanej patelni z masłem klarowanym. Smaż po kilka minut z obu stron aż skórka będzie rumiana i chrupiąca, przewracaj bardzo delikatnie. Na koniec można przykryć patelnię pokrywką i smażyć jeszcze na malutkim ogniu ok. 3 minut.

Krok 3

Podawaj z surówką i ziemniakami albo po prostu z kawałkiem chleba. Ryba jest usmażona kiedy górna płetwa grzbietowa da się lekko wyjąć z tuszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z patelni  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z patelni  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Szybki gulasz z papryką
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej