Boczek gotowany na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek gotowany na parze

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek opłucz i pokrój na cienkie plastry, a następnie na kwadraty o boku 4 cm.

Krok 2

Wrzuć mięso i marynuj przez ok. 30 minut.

Krok 3

Siatkę do gotowania na parze wyłóż poszatkowaną kapustą pekińską.

Krok 4

Sos sojowy wymieszaj z miodem, wódką, przyprawą 5 smaków oraz marynatą Knorr.

Krok 5

Na patelni zarumień zmielony ryż i panieruj w nim kawałki boczku.

Krok 6

Na niej poukładaj boczek. Gotuj na parze przez ok. godzinę. Boczek podawaj razem z kapustą skropiony olejem sezamowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej