Boczek gotowany na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek gotowany na parze

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek opłucz i pokrój na cienkie plastry, a następnie na kwadraty o boku 4 cm.

Krok 2

Wrzuć mięso i marynuj przez ok. 30 minut.

Krok 3

Siatkę do gotowania na parze wyłóż poszatkowaną kapustą pekińską.

Krok 4

Sos sojowy wymieszaj z miodem, wódką, przyprawą 5 smaków oraz marynatą Knorr.

Krok 5

Na patelni zarumień zmielony ryż i panieruj w nim kawałki boczku.

Krok 6

Na niej poukładaj boczek. Gotuj na parze przez ok. godzinę. Boczek podawaj razem z kapustą skropiony olejem sezamowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej