
Składniki
800 gramów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek opłucz i pokrój na cienkie plastry, a następnie na kwadraty o boku 4 cm.
Krok 2
Wrzuć mięso i marynuj przez ok. 30 minut.
Krok 3
Siatkę do gotowania na parze wyłóż poszatkowaną kapustą pekińską.
Krok 4
Sos sojowy wymieszaj z miodem, wódką, przyprawą 5 smaków oraz marynatą Knorr.
Krok 5
Na patelni zarumień zmielony ryż i panieruj w nim kawałki boczku.
Krok 6
Na niej poukładaj boczek. Gotuj na parze przez ok. godzinę. Boczek podawaj razem z kapustą skropiony olejem sezamowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej