Boczek gotowany na parze

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

367

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek opłucz i pokrój na cienkie plastry, a następnie na kwadraty o boku 4 cm.

Krok 2

Wrzuć mięso i marynuj przez ok. 30 minut.

Krok 3

Siatkę do gotowania na parze wyłóż poszatkowaną kapustą pekińską.

Krok 4

Sos sojowy wymieszaj z miodem, wódką, przyprawą 5 smaków oraz marynatą Knorr.

Krok 5

Na patelni zarumień zmielony ryż i panieruj w nim kawałki boczku.

Krok 6

Na niej poukładaj boczek. Gotuj na parze przez ok. godzinę. Boczek podawaj razem z kapustą skropiony olejem sezamowym.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa do wieprzowiny Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej