Boczek gotowany na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczek gotowany na parze

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

2 łyżki

1 sztuka

100 gramów

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek opłucz i pokrój na cienkie plastry, a następnie na kwadraty o boku 4 cm.

Krok 2

Wrzuć mięso i marynuj przez ok. 30 minut.

Krok 3

Siatkę do gotowania na parze wyłóż poszatkowaną kapustą pekińską.

Krok 4

Sos sojowy wymieszaj z miodem, wódką, przyprawą 5 smaków oraz marynatą Knorr.

Krok 5

Na patelni zarumień zmielony ryż i panieruj w nim kawałki boczku.

Krok 6

Na niej poukładaj boczek. Gotuj na parze przez ok. godzinę. Boczek podawaj razem z kapustą skropiony olejem sezamowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczek gotowany na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej