
Składniki
800 gramów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek opłucz i pokrój na cienkie plastry, a następnie na kwadraty o boku 4 cm.
Krok 2
Wrzuć mięso i marynuj przez ok. 30 minut.
Krok 3
Siatkę do gotowania na parze wyłóż poszatkowaną kapustą pekińską.
Krok 4
Sos sojowy wymieszaj z miodem, wódką, przyprawą 5 smaków oraz marynatą Knorr.
Krok 5
Na patelni zarumień zmielony ryż i panieruj w nim kawałki boczku.
Krok 6
Na niej poukładaj boczek. Gotuj na parze przez ok. godzinę. Boczek podawaj razem z kapustą skropiony olejem sezamowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej
































