Składniki
800 gramów
2 łyżki
1 sztuka
100 gramów
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek opłucz i pokrój na cienkie plastry, a następnie na kwadraty o boku 4 cm.
Krok 2
Wrzuć mięso i marynuj przez ok. 30 minut.
Krok 3
Siatkę do gotowania na parze wyłóż poszatkowaną kapustą pekińską.
Krok 4
Sos sojowy wymieszaj z miodem, wódką, przyprawą 5 smaków oraz marynatą Knorr.
Krok 5
Na patelni zarumień zmielony ryż i panieruj w nim kawałki boczku.
Krok 6
Na niej poukładaj boczek. Gotuj na parze przez ok. godzinę. Boczek podawaj razem z kapustą skropiony olejem sezamowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej