Żeberka z białą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z białą kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

4 sztuki

4 łyżki

1 kilogram

0.25 litra

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Sos sojowy wymieszaj z majerankiem, posiekaną cebulą, curry i imbirem. Umyte żeberka natrzyj przygotowanym sosem i odstaw na 60 minut.

Krok 3

Oczyść w tym czasie kapustę i poszatkuj.

Krok 4

Żeberka wyjmij z zaprawy i obsmaż na oleju. Zalej zaprawą i rosołem Knorr, duś 30 minut do chwilii, gdy żeberka będą miękkie.

Krok 5

Odsącz dynie i razem z kapustą dodaj do mięsa. Duś jeszcze przez 10 minut. Dopraw sokiem z dyni, solą i imbirem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chrupiący kurczak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej