Żeberka z białą kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żeberka z białą kapustą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

null

4 sztuki

4 łyżki

1 kilogram

0.25 litra

2 łyżki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Sos sojowy wymieszaj z majerankiem, posiekaną cebulą, curry i imbirem. Umyte żeberka natrzyj przygotowanym sosem i odstaw na 60 minut.

Krok 3

Oczyść w tym czasie kapustę i poszatkuj.

Krok 4

Żeberka wyjmij z zaprawy i obsmaż na oleju. Zalej zaprawą i rosołem Knorr, duś 30 minut do chwilii, gdy żeberka będą miękkie.

Krok 5

Odsącz dynie i razem z kapustą dodaj do mięsa. Duś jeszcze przez 10 minut. Dopraw sokiem z dyni, solą i imbirem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żeberka z białą kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej