Żeberka z białą kapustą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1063

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

4 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

1 kilogram

0

4 sztuki

1 opakowanie

0.5 łyżeczki

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

Krok 1

Sos sojowy wymieszaj z majerankiem, posiekaną cebulą, curry i imbirem. Umyte żeberka natrzyj przygotowanym sosem i odstaw na 60 minut.

Krok 1

Oczyść w tym czasie kapustę i poszatkuj.

Krok 1

Żeberka wyjmij z zaprawy i obsmaż na oleju. Zalej zaprawą i rosołem Knorr, duś 30 minut do chwilii, gdy żeberka będą miękkie.

Krok 1

Odsącz dynie i razem z kapustą dodaj do mięsa. Duś jeszcze przez 10 minut. Dopraw sokiem z dyni, solą i imbirem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej