Pieczone letnie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczone letnie kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

83 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

30 gramów

1 łyżka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż kiełbaski, aż będą brązowe.

Krok 2

Na tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, jabłka i poprzednio ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krok 3

Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia przełóż kiełbaski, a na górę smażone warzywa.

Krok 4

Wymieszaj Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr z 150 mililitrami gorącej wody, koncentratem pomidorowym, musztardą i zalej otrzymanym sosem kiełbaski.

Krok 5

Piecz w piekarniku przy 180 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szparagi z szynką
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej