Pieczone letnie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone letnie kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

150 mililitrów

15 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż kiełbaski, aż będą brązowe.

Krok 2

Na tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, jabłka i poprzednio ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krok 3

Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia przełóż kiełbaski, a na górę smażone warzywa.

Krok 4

Wymieszaj Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr z 150 mililitrami gorącej wody, koncentratem pomidorowym, musztardą i zalej otrzymanym sosem kiełbaski.

Krok 5

Piecz w piekarniku przy 180 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej