Pieczone letnie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone letnie kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

150 mililitrów

15 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

30 gramów

1 łyżka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż kiełbaski, aż będą brązowe.

Krok 2

Na tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, jabłka i poprzednio ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krok 3

Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia przełóż kiełbaski, a na górę smażone warzywa.

Krok 4

Wymieszaj Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr z 150 mililitrami gorącej wody, koncentratem pomidorowym, musztardą i zalej otrzymanym sosem kiełbaski.

Krok 5

Piecz w piekarniku przy 180 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej