
Składniki
500 gramów
1 sztuka
150 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
30 gramów
1 łyżka
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż kiełbaski, aż będą brązowe.
Krok 2
Na tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, jabłka i poprzednio ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 3
Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia przełóż kiełbaski, a na górę smażone warzywa.
Krok 4
Wymieszaj Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr z 150 mililitrami gorącej wody, koncentratem pomidorowym, musztardą i zalej otrzymanym sosem kiełbaski.
Krok 5
Piecz w piekarniku przy 180 °C przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej