Pieczone letnie kiełbaski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone letnie kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

30 gramów

1 łyżka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż kiełbaski, aż będą brązowe.

Krok 2

Na tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, jabłka i poprzednio ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krok 3

Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia przełóż kiełbaski, a na górę smażone warzywa.

Krok 4

Wymieszaj Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr z 150 mililitrami gorącej wody, koncentratem pomidorowym, musztardą i zalej otrzymanym sosem kiełbaski.

Krok 5

Piecz w piekarniku przy 180 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej