Składniki
500 gramów
1 sztuka
150 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
30 gramów
1 łyżka
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni i podsmaż kiełbaski, aż będą brązowe.
Krok 2
Na tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, jabłka i poprzednio ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 3
Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia przełóż kiełbaski, a na górę smażone warzywa.
Krok 4
Wymieszaj Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr z 150 mililitrami gorącej wody, koncentratem pomidorowym, musztardą i zalej otrzymanym sosem kiełbaski.
Krok 5
Piecz w piekarniku przy 180 °C przez 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej