Pieczone letnie kiełbaski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

80 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

30 gramów

1 łyżka

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej olej na patelni i podsmaż kiełbaski, aż będą brązowe.

Krok 2

Na tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, jabłka i poprzednio ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę.

Krok 3

Do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia przełóż kiełbaski, a na górę smażone warzywa.

Krok 4

Wymieszaj Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr z 150 mililitrami gorącej wody, koncentratem pomidorowym, musztardą i zalej otrzymanym sosem kiełbaski.

Krok 5

Piecz w piekarniku przy 180 °C przez 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone letnie kiełbaski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej