Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

186 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

85 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

500 gramów

100 gramów

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski ponacinaj z obu stron. Obsmaż na patelni, a następnie zdejmij z ognia i posmaruj każdą delikatnie musztardą.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i przesmaż na patelni po kiełbaskach. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 3

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Przeciśnij przez praskę i wymieszaj ze śmietaną i margaryną.

Krok 4

W naczyniu do zapiekania ułóż kiełbaski, a następnie nałóż na nie cebulę. Całość pokryj ziemniaczanym puree.

Krok 5

Wierzch posyp startym serem oraz kawałkami margaryny. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 175 °C przez 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej