Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką
łatwe
79 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
5 łyżek
8 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski ponacinaj z obu stron. Obsmaż na patelni, a następnie zdejmij z ognia i posmaruj każdą delikatnie musztardą.
Krok 2
Cebulę pokrój w plastry i przesmaż na patelni po kiełbaskach. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 3
Ziemniaki ugotuj do miękkości. Przeciśnij przez praskę i wymieszaj ze śmietaną i margaryną.
Krok 4
W naczyniu do zapiekania ułóż kiełbaski, a następnie nałóż na nie cebulę. Całość pokryj ziemniaczanym puree.
Krok 5
Wierzch posyp startym serem oraz kawałkami margaryny. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 175 °C przez 20-25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej