Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

186 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

500 gramów

500 gramów

100 gramów

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski ponacinaj z obu stron. Obsmaż na patelni, a następnie zdejmij z ognia i posmaruj każdą delikatnie musztardą.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i przesmaż na patelni po kiełbaskach. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 3

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Przeciśnij przez praskę i wymieszaj ze śmietaną i margaryną.

Krok 4

W naczyniu do zapiekania ułóż kiełbaski, a następnie nałóż na nie cebulę. Całość pokryj ziemniaczanym puree.

Krok 5

Wierzch posyp startym serem oraz kawałkami margaryny. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 175 °C przez 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po chińsku
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej