Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

180 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

500 gramów

500 gramów

100 gramów

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski ponacinaj z obu stron. Obsmaż na patelni, a następnie zdejmij z ognia i posmaruj każdą delikatnie musztardą.

Krok 2

Cebulę pokrój w plastry i przesmaż na patelni po kiełbaskach. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 3

Ziemniaki ugotuj do miękkości. Przeciśnij przez praskę i wymieszaj ze śmietaną i margaryną.

Krok 4

W naczyniu do zapiekania ułóż kiełbaski, a następnie nałóż na nie cebulę. Całość pokryj ziemniaczanym puree.

Krok 5

Wierzch posyp startym serem oraz kawałkami margaryny. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 175 °C przez 20-25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej