Grillowane kiełbaski z ziemniaczaną pierzynką
łatwe
76 osób zapisało

Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
500 gramów
5 łyżek
8 sztuk
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbaski ponacinaj z obu stron. Obsmaż na patelni, a następnie zdejmij z ognia i posmaruj każdą delikatnie musztardą.
Krok 2
Cebulę pokrój w plastry i przesmaż na patelni po kiełbaskach. Dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 3
Ziemniaki ugotuj do miękkości. Przeciśnij przez praskę i wymieszaj ze śmietaną i margaryną.
Krok 4
W naczyniu do zapiekania ułóż kiełbaski, a następnie nałóż na nie cebulę. Całość pokryj ziemniaczanym puree.
Krok 5
Wierzch posyp startym serem oraz kawałkami margaryny. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 175 °C przez 20-25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej