Marchewka z groszkiem na gęsto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z groszkiem na gęsto

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
434 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

436 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 5 łyżek wody.

Marchewka z groszkiem na gęsto  - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i zasmaż mąkę.

Marchewka z groszkiem na gęsto  - Krok 2

Krok 3

Dodaj wodę z gotowania i warzywa. Dodaj zawartość opakowania sosu Knorr, wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj, aż potrawa zgęstnieje. Marchewka z groszkiem na gęsto jest doskonałym dodatkiem do tradycyjnych polskich potraw, takich jak np. kotlety mielone czy schabowy.

Marchewka z groszkiem na gęsto  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z groszkiem na gęsto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z groszkiem na gęsto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z groszkiem na gęsto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z groszkiem na gęsto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z groszkiem na gęsto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z groszkiem na gęsto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z groszkiem na gęsto  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z groszkiem na gęsto  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewka z groszkiem na gęsto Marchewka z groszkiem na gęsto

Marchewka z groszkiem to stały punkt menu w polskich stołówkach, ostatnio nieco zapomniana ,a przecież jest tak pyszna i prosta w przygotowaniu, że powinna wrócić do łask. Pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i rybnych. Jest kolorowa, treściwa i błyskawiczna do zrobienia. Wystarczy ugotować mrożoną marchewkę z groszkiem, odcedzić, a następnie ponownie zagotować, ale tym razem z zasmażką z mąki. Dzięki temu będzie jeszcze gęstsza. Najlepiej smak marchewki z groszkiem podkreślisz specjalnym sosem do warzyw na ciepło. Danie to będzie się wspaniale komponować się z ziemniaczanym purée oraz z kotletem schabowym lub mielonymi. Świetnym pomysłem będzie podanie kotleta z ziemniakami oraz marchewką z groszkiem na gęsto podczas niedzielnego obiadu. Na talerzu danie ozdób szczytami świeżego koperku. Smacznego!