
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź i zachowaj 5 łyżek wody.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i zasmaż mąkę.

Krok 3
Dodaj wodę z gotowania i warzywa. Dodaj zawartość opakowania sosu Knorr, wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj, aż potrawa zgęstnieje. Marchewka z groszkiem na gęsto jest doskonałym dodatkiem do tradycyjnych polskich potraw, takich jak np. kotlety mielone czy schabowy.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marchewka z groszkiem na gęsto
Marchewka z groszkiem to stały punkt menu w polskich stołówkach, ostatnio nieco zapomniana ,a przecież jest tak pyszna i prosta w przygotowaniu, że powinna wrócić do łask. Pasuje zarówno do dań mięsnych, jak i rybnych. Jest kolorowa, treściwa i błyskawiczna do zrobienia. Wystarczy ugotować mrożoną marchewkę z groszkiem, odcedzić, a następnie ponownie zagotować, ale tym razem z zasmażką z mąki. Dzięki temu będzie jeszcze gęstsza. Najlepiej smak marchewki z groszkiem podkreślisz specjalnym sosem do warzyw na ciepło. Danie to będzie się wspaniale komponować się z ziemniaczanym purée oraz z kotletem schabowym lub mielonymi. Świetnym pomysłem będzie podanie kotleta z ziemniakami oraz marchewką z groszkiem na gęsto podczas niedzielnego obiadu. Na talerzu danie ozdób szczytami świeżego koperku. Smacznego!