Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
236 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

100 mililitrów

1 sztuka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po gotowaniu odcedź.

Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - Krok 1

Krok 2

Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż posiekany czosnek i cebulę.

Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj curry i warzywa. Smaż przez 1 minutę.

Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - Krok 3

Krok 4

Zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej do warzyw na patelni.

Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - Krok 4

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Aby wzbogacić smak potrawy, możesz ją podać z posiekaną natką kolendry i np. ryżem.

Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bakłażan z grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry  Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry

Odmienisz nieco popularny obiadowy dodatek, jeśli przygotujesz go z przyprawą curry. Dzięki niej przekąska nabierze bardziej zdecydowanego smaku. Marchewkę z groszkiem w tej wersji musisz najpierw podsmażyć razem z posiekaną cebulą oraz czosnkiem. Następnie dodaj do warzyw przyprawę curry i jeszcze przez około minutę smaż całość. Na koniec wlej na patelnię śmietanę z przyprawami i wszystko dokładnie wymieszaj. Marchewka z groszkiem w kremowym sosie curry będzie miała orientalny charakter i intensywny zapach. Jeśli chcesz, aby Twoje dania były bardziej wyraziste, serwuj je z tak przyrządzonymi warzywami. Sprawdzą się jako dodatek do ryżu, kaszy czy ziemniaków. Będą wyśmienite również z kopytkami i pierogami. Możesz też wykorzystać marchewkę z groszkiem jako uzupełnienie potraw z jajek. Doskonale pasować będzie do omletów, jajek na twardo oraz sadzonych. Posyp je dodatkowo szczypiorkiem lub koperkiem. W ten sposób otrzymasz prostą, ale bardzo smaczną przekąskę. Dowiedz się z podanego przepisu, jak przygotować warzywa w kremowym sosie curry.