
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa gotuj przez 1 minutę. Po ugotowaniu odcedź i zachowaj 3-5 łyżek wody z gotowania.

Krok 2
Na patelni rozpuść tłuszcz i podsmaż posiekany imbir oraz warzywa.

Krok 3
Po chwili dodaj sok oraz otartą skórkę z pomarańczy.

Krok 4
Dodaj wodę z gotowania oraz zawartość opakowania Naturalnie Smaczne Knorr.

Krok 5
Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw miodem i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu. Taka marchewka z groszkiem może stanowić doskonały dodatek do dań z ryb.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Marchewka z imbirem
Marchewka z groszkiem to świetna alternatywa dla klasycznych surówek oraz wiosennych sałatek. Charakteryzuje się słodkim posmakiem, który doskonale łączy się z przyprawami orientalnymi. Jako dodatek sprawdza się w kompozycji z daniami mięsnymi oraz rybnymi. Możesz ją zaserwować np. do grillowanej piersi z kurczaka, faszerowanej pikantnym nadzieniem kaczki czy indyka w ziołach. Dobrze będzie także smakować, gdy zestawisz ją z rybą w sosie koperkowo-czosnkowym lub z panierowanymi filetami. Podana samodzielnie będzie świetną słodkawą przekąską. Do jej przygotowania potrzebujesz, oczywiście, mrożonej marchewki oraz groszku. W sezonie sięgnij po świeże warzywa, wcześniej gotując je do miękkości. Podsmaż je na patelni ze świeżo startym imbirem. Wśród przypraw może pojawić się także cynamon, kardamon i trawa cytrynowa. Dla kontrastu dodaj do całości skórkę z pomarańczy. Smak marchewki z groszkiem z nutą imbiru i pomarańczy dobrze podkreśli niewielka ilość miodu. Koniecznie wypróbuj ten przepis na uniwersalny dodatek do wielu dań.