Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

0.5 sztuki

3 szczypty

100 gramów

2 szczypty

1 sztuka

250 gramów

2 sztuki

250 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić dość grubo, zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki (większe pieczarki pokroić w plasterki). Chwilę poddusić. 125g mozzarelli i pomidora pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli i pieczarek.

Krok 2

Mięso pokroić w małą kostkę, ugotować w szybkowarze (10min.) z dodatkiem bulionetki, czosnku i pieprzu. Dodać do farszu, wymieszać - doprawić odrobiną soli i pieprzem.

Krok 3

Ciasto rozwałkować, wykroić krążki o średnicy większej niż foremki, włożyć do foremek. Wypełnić babeczki farszem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200C. Zapiekać. Drugą część mozzarelli pokroić w cienkie plasterki, po 10 min. zapiekania położyć plasterki na babeczkach. Zapiekać kolejne 20-25min. (jeżeli po tym czasie ciasto nie będzie upieczone, wydłużyć czas o 5min.) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej