Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

250 gramów

100 gramów

80 gramów

250 gramów

0.5 sztuki

2 szczypty

3 szczypty

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić dość grubo, zeszklić na maśle. Dodać pokrojone w ćwiartki pieczarki (większe pieczarki pokroić w plasterki). Chwilę poddusić. 125g mozzarelli i pomidora pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli i pieczarek.

Krok 2

Mięso pokroić w małą kostkę, ugotować w szybkowarze (10min.) z dodatkiem bulionetki, czosnku i pieprzu. Dodać do farszu, wymieszać - doprawić odrobiną soli i pieprzem.

Krok 3

Ciasto rozwałkować, wykroić krążki o średnicy większej niż foremki, włożyć do foremek. Wypełnić babeczki farszem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200C. Zapiekać. Drugą część mozzarelli pokroić w cienkie plasterki, po 10 min. zapiekania położyć plasterki na babeczkach. Zapiekać kolejne 20-25min. (jeżeli po tym czasie ciasto nie będzie upieczone, wydłużyć czas o 5min.) Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczyste francuskie babeczki z mięsno - warzywnym nadzieniem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wrapsy z kurczakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej