Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

28 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

100 mililitrów

100 gramów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.

Krok 2

Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.

Krok 3

Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej