Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

78 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

100 mililitrów

100 gramów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.

Krok 2

Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.

Krok 3

Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej