PRZEPISY.PL
Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - autor:  Dorota Wdowińska-Rozbicka

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

  • 90
  • 3
  • Łatwe
  • 0
28
osób dodało do Mniamlisty
28
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • schab50 dkg
  • czosnek - ząbki1 szt
  • olej4 łyżki
  • białe wino100 ml
  • masło100 gr
  • Krok 1

    Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.
  • Krok 2

    Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.
  • Krok 3

    Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do mięs KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

6
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
14
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
7
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
2
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe