Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

82 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

100 mililitrów

100 gramów

0.5 sztuki

6 sztuk

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz, pokrój na ok 6 medalionów.

Krok 2

Do miseczki przeciśnij przez praskę czosnek, dodaj marynatę w proszku i olej, wymieszaj i natrzyj nią mięso. Odstaw do marynowania na 2 godziny.

Krok 3

Po tym czasie medaliony rozłóż jeden obok drugiego w naczyniu żaroodpornym, na którego dno wylej wino. Na każdym medalionie ułóż różyczki brokuła oraz plasterek masła. Piecz pod przykryciem przez 20 min. Po tym czasie odkryj mięso, na każdym medalionie ułóż plasterek sera i zapiekaj aż się rozpuści.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony schabowe zapiekane z brokułami pod kołderką sera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej