
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zacznij od przygotowania sosu. Fix Knorr połącz z dwiema szklankami wody, zagotuj i zdejmij z ognia.
Krok 2
Chili, czosnek i natkę pietruszki posiekaj drobno i dodaj wszystko do sosu.
Krok 3
Kalmary rozmroź. Następnie przetnij wzdłuż na pół, aby powstał duży plaster. Każdy plaster ponacinaj końcówką noża na krzyż.
Krok 4
Teraz wytnij z kalmara paski o szerokości 4 cm. Każdy potnij na trójkąty.
Krok 5
Kalmary przełóż do miski. Dopraw oliwą oraz szczyptą soli i pieprzu.
Krok 6
Rozgrzej bardzo mocno patelnię. Następnie usmaż kalmary przez kilka sekund.
Krok 7
Następnie zdejmij je z patelni i wrzuć do przygotowanego wcześniej sosu. Dodaj sok i skórkę z cytryny, wymieszaj i podawaj na liściach sałaty.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Kurczak słodko-kwaśny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej