Pikantna zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

null

2 sztuki

1.5 litra

0.5 opakowania

1 łyżka

4 plastry

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kawałki Chorizo i podsmaż.

Krok 3

Pomidor pokrój w kostkę wraz z zalewą, podlej bulionem Knorra.

Krok 4

Dodaj kukurydzę osączoną z zalewy, dopraw na ostro. Duś zupę przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Deser dla dzieci "Robaczek"
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej