Składniki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
null
2 sztuki
1.5 litra
0.5 opakowania
1 łyżka
4 plastry
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Dodaj pokrojone w kawałki Chorizo i podsmaż.
Krok 3
Pomidor pokrój w kostkę wraz z zalewą, podlej bulionem Knorra.
Krok 4
Dodaj kukurydzę osączoną z zalewy, dopraw na ostro. Duś zupę przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej