Pikantna zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

null

2 sztuki

1.5 litra

0.5 opakowania

1 łyżka

4 plastry

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kawałki Chorizo i podsmaż.

Krok 3

Pomidor pokrój w kostkę wraz z zalewą, podlej bulionem Knorra.

Krok 4

Dodaj kukurydzę osączoną z zalewy, dopraw na ostro. Duś zupę przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej