Pikantna zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

null

2 sztuki

1.5 litra

0.5 opakowania

1 łyżka

4 plastry

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kawałki Chorizo i podsmaż.

Krok 3

Pomidor pokrój w kostkę wraz z zalewą, podlej bulionem Knorra.

Krok 4

Dodaj kukurydzę osączoną z zalewy, dopraw na ostro. Duś zupę przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej