Pikantna zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa pomidorowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 łyżeczki

null

2 sztuki

1.5 litra

0.5 opakowania

1 łyżka

4 plastry

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kawałki Chorizo i podsmaż.

Krok 3

Pomidor pokrój w kostkę wraz z zalewą, podlej bulionem Knorra.

Krok 4

Dodaj kukurydzę osączoną z zalewy, dopraw na ostro. Duś zupę przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej