
Składniki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
null
2 sztuki
1.5 litra
0.5 opakowania
1 łyżka
4 plastry
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Dodaj pokrojone w kawałki Chorizo i podsmaż.
Krok 3
Pomidor pokrój w kostkę wraz z zalewą, podlej bulionem Knorra.
Krok 4
Dodaj kukurydzę osączoną z zalewy, dopraw na ostro. Duś zupę przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej