
Składniki
2 sztuki
0.5 łyżeczki
null
2 sztuki
1.5 litra
0.5 opakowania
1 łyżka
4 plastry
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Dodaj pokrojone w kawałki Chorizo i podsmaż.
Krok 3
Pomidor pokrój w kostkę wraz z zalewą, podlej bulionem Knorra.
Krok 4
Dodaj kukurydzę osączoną z zalewy, dopraw na ostro. Duś zupę przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej