Zupa pomidorowa na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa na winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

329 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

3 sztuki

10 dekagramów

20 dekagramów

0.5 szklanki

2 dekagramy

10 sztuk

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wody i 3 kostek Rosołu z kury Knorr przygotuj wywar.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 1

Krok 2

Podsmaż koncentrat pomidorowy stale mieszając.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 2

Krok 3

Oczyść i opłucz pieczarki, pokrój w paski, następnie usmaż.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 3

Krok 4

Oprósz mąką i zasmaż.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 4

Krok 5

Dodaj pieczarki do wywaru razem z koncentratem pomidorowym, winem i oliwkami. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Zupę podawaj z makaronem lub ryżem, posypaną natką pietruszki.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Patryk Doliński

    Patryk Doliński , 22.04.2015

    super zupa.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa na winieZupa pomidorowa na winie

Z wody i 3 kostek Rosołu z kury Knorr przygotuj wywar.