
Składniki
1.5 litra
3 sztuki
10 dekagramów
20 dekagramów
0.5 szklanki
2 dekagramy
10 sztuk
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody i 3 kostek Rosołu z kury Knorr przygotuj wywar.

Krok 2
Podsmaż koncentrat pomidorowy stale mieszając.

Krok 3
Oczyść i opłucz pieczarki, pokrój w paski, następnie usmaż.

Krok 4
Oprósz mąką i zasmaż.

Krok 5
Dodaj pieczarki do wywaru razem z koncentratem pomidorowym, winem i oliwkami. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Zupę podawaj z makaronem lub ryżem, posypaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej