
Składniki
1.5 litra
3 sztuki
10 dekagramów
20 dekagramów
0.5 szklanki
2 dekagramy
10 sztuk
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody i 3 kostek Rosołu z kury Knorr przygotuj wywar.

Krok 2
Podsmaż koncentrat pomidorowy stale mieszając.

Krok 3
Oczyść i opłucz pieczarki, pokrój w paski, następnie usmaż.

Krok 4
Oprósz mąką i zasmaż.

Krok 5
Dodaj pieczarki do wywaru razem z koncentratem pomidorowym, winem i oliwkami. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Zupę podawaj z makaronem lub ryżem, posypaną natką pietruszki.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej