Zupa pomidorowa na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa na winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
330 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

108 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

3 sztuki

10 dekagramów

20 dekagramów

0.5 szklanki

2 dekagramy

10 sztuk

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wody i 3 kostek Rosołu z kury Knorr przygotuj wywar.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 1

Krok 2

Podsmaż koncentrat pomidorowy stale mieszając.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 2

Krok 3

Oczyść i opłucz pieczarki, pokrój w paski, następnie usmaż.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 3

Krok 4

Oprósz mąką i zasmaż.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 4

Krok 5

Dodaj pieczarki do wywaru razem z koncentratem pomidorowym, winem i oliwkami. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Zupę podawaj z makaronem lub ryżem, posypaną natką pietruszki.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Patryk Doliński

    Patryk Doliński , 22.04.2015

    super zupa.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa na winieZupa pomidorowa na winie

Z wody i 3 kostek Rosołu z kury Knorr przygotuj wywar.