
Składniki
1.5 litra
3 sztuki
10 dekagramów
20 dekagramów
0.5 szklanki
2 dekagramy
10 sztuk
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Z wody i 3 kostek Rosołu z kury Knorr przygotuj wywar.
Krok 2
Podsmaż koncentrat pomidorowy stale mieszając.
Krok 3
Oczyść i opłucz pieczarki, pokrój w paski, następnie usmaż.
Krok 4
Oprósz mąką i zasmaż.
Krok 5
Dodaj pieczarki do wywaru razem z koncentratem pomidorowym, winem i oliwkami. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Zupę podawaj z makaronem lub ryżem, posypaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej