Zupa pomidorowa na winie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa na winie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
331 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

107 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

3 sztuki

10 dekagramów

20 dekagramów

0.5 szklanki

2 dekagramy

10 sztuk

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z wody i 3 kostek Rosołu z kury Knorr przygotuj wywar.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 1

Krok 2

Podsmaż koncentrat pomidorowy stale mieszając.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 2

Krok 3

Oczyść i opłucz pieczarki, pokrój w paski, następnie usmaż.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 3

Krok 4

Oprósz mąką i zasmaż.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 4

Krok 5

Dodaj pieczarki do wywaru razem z koncentratem pomidorowym, winem i oliwkami. Gotuj 10 minut, dopraw do smaku Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Zupę podawaj z makaronem lub ryżem, posypaną natką pietruszki.

Zupa pomidorowa na winie - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Patryk Doliński

    Patryk Doliński , 22.04.2015

    super zupa.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa na winie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa pomidorowa na winieZupa pomidorowa na winie

Z wody i 3 kostek Rosołu z kury Knorr przygotuj wywar.