Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 garść
1 garść
1 łyżka
1 szczypta
1 łyżka
100 gramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podduś posiekaną cebulę i czosnek w garnku na oliwie - do momentu, kiedy będą szkliste.
Krok 2
Dodaj puszkę pomidorów, posiekane oliwki oraz zioła i duś jeszcze ok. 5 minut.
Krok 3
Przygotuj wywar z 4 szklanek wody i kostek Bulionu cielęcego Knorr.
Krok 4
Zalej warzywa gorącym bulionem i dokładnie wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, po czym dopraw do smaku pieprzem, papryką oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne).
Krok 5
Podawaj zupę posypaną startym żółtym serem lub zaprawioną łyżką kwaśnej śmietany. Możesz serwować ją również z chrupiącą bagietką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej