Włoska zupa pomidorowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoska zupa pomidorowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

246 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

153 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 garść

1 garść

1 łyżka

1 szczypta

1 łyżka

100 gramów

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podduś posiekaną cebulę i czosnek w garnku na oliwie - do momentu, kiedy będą szkliste.

Włoska zupa pomidorowa - Krok 1

Krok 2

Dodaj puszkę pomidorów, posiekane oliwki oraz zioła i duś jeszcze ok. 5 minut.

Włoska zupa pomidorowa - Krok 2

Krok 3

Przygotuj wywar z 4 szklanek wody i kostek Bulionu cielęcego Knorr.

Włoska zupa pomidorowa - Krok 3

Krok 4

Zalej warzywa gorącym bulionem i dokładnie wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, po czym dopraw do smaku pieprzem, papryką oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne).

Włoska zupa pomidorowa - Krok 4

Krok 5

Podawaj zupę posypaną startym żółtym serem lub zaprawioną łyżką kwaśnej śmietany. Możesz serwować ją również z chrupiącą bagietką.

Włoska zupa pomidorowa - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoska zupa pomidorowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej