PRZEPISY.PL

Włoska zupa pomidorowa

  • 15
  • 4
  • Łatwe
  • 0
10
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • puszka krojonych pomidorów 1 szt
  • Bulion cielęcy Knorr2 szt
  • duża cebula1 szt
  • koncentrat pomidorowy1 szt
  • posiekane ząbki czosnku 2 szt
  • garść posiekanych oliwek
  • bazylia
  • oregano
  • pieprz
  • starty żółty ser
  • kwaśna śmietana1 łyżka
  • oliwa1 łyżka
  • Krok 1

    Podduś cebulę i czosnek w garnku na oliwie - do momentu, kiedy będą szkliste.
  • Krok 2

    Dodaj puszkę pomidorów, oliwki oraz zioła i duś jeszcze ok. 5 minut.
  • Krok 3

    Przygotuj wywar z 4 szklanek wody i kostek Bulionu cielęcego Knorr.
  • Krok 4

    Zalej warzywa gorącym bulionem i dokładnie wymieszaj. Dodaj koncentrat pomidorowy, po czym dopraw do smaku pieprzem, papryką oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne).
  • Krok 5

    Podawaj zupę posypaną żółtym serem lub zaprawioną łyżką kwaśnej śmietany. Możesz serwować ją również z chrupiącą bagietką.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion cielęcy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

24
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
24
osoby dodały do Mniamlisty
30''
2
Łatwe
8
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
8
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe