Krem z pomidorów z cytrusami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z pomidorów z cytrusami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

36

heart
841 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

303 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

648 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

200 mililitrów

200 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

2 plastry

200 mililitrów

60 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż w dużym garnku na oliwie, aż się zeszkli. Nastepnie wlej bulion.

Krem z pomidorów z cytrusami  - Krok 1

Krok 2

Dodaj sok pomarańczowy, pomidory z puszki oraz Fix Spaghetti Napoli Knorr. Dokładnie wymieszaj i gotuj powoli przez około 15 minut.

Krem z pomidorów z cytrusami  - Krok 2

Krok 3

Na bardzo drobnej tarce zetrzyj skórkę owoców cytrusowych. Rozłóż na papierze pergaminowym, a następnie rozgrzej piekarnik do 120 stopni. Umieszczone na pergaminie skórki wstaw do piekarnika na 20 minut, aby lekko wyschły. Z owoców wyciśnij sok i dodaj go do zupy. Dopraw zupę solą i pieprzem jeśli uznasz za konieczne.

Krem z pomidorów z cytrusami  - Krok 3

Krok 4

Zupę dokładnie zmiksuj i przetrzyj przez sito, aby była gładka i kremowa. Ananasy pokrój w drobną kostkę. Pokrojone owoce ułóż na dnie filiżanek do kawy (cappuccino) i zalej zupą.

Krem z pomidorów z cytrusami  - Krok 4

Krok 5

Śmietankę lekko ubij, tak, aby była puszysta i niezbyt sztywna.

Krem z pomidorów z cytrusami  - Krok 5

Krok 6

Za pomocą dzbanuszka lub łyżeczki umieść niewielką ilość ubitej śmietanki na wierzchu zupy. Wykałaczką możesz zrobić dowolne wzorki na zupie. Na koniec całość posyp podsuszonymi skórkami z cytrusów.

Krem z pomidorów z cytrusami  - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z pomidorów z cytrusami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z pomidorów z cytrusami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z pomidorów z cytrusami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z pomidorów z cytrusami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z pomidorów z cytrusami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z pomidorów z cytrusami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z pomidorów z cytrusami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z pomidorów z cytrusami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa krem kalafiorowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krem z pomidorów z cytrusami Krem z pomidorów z cytrusami

Popularna zupa pomidorowa nabierze zupełnie innego charakteru zaserwowana z ananasami oraz sokiem i skórką z cytrusów. Zupa krem cappuccino pomidorowe z aromatem cytrusów przypadnie do gustu szczególnie osobom, które lubią eksperymentować w kuchni. Dzięki dodatkowi podsmażonej cebuli oraz przypraw zupa ma intensywny, delikatnie pikantny smak. Z kolei dodatek soku z limonki i cytryny sprawia, że zyskuje świeżą nutę. Skórkę z cytrusów należy zetrzeć i przez chwilę piec w piekarniku, aby nieco wyschła i stała się delikatnie chrupiąca. Zupę serwuje się z ubitą śmietaną na wierzchu, z której warto robić dowolne wzorki – potrawa będzie się efektownie prezentowała na stole. Na koniec posyp zupę podsuszonymi skórkami z cytrusów. Podaj tak przygotowaną potrawę podczas uroczystego przyjęcia, serwując ją solo lub z trójkątami z ciasta francuskiego zapieczonego z ziołami. Jako dodatek sprawdzi się też chrupiąca bagietka. Szukasz ciekawej alternatywy dla klasycznej zupy pomidorowej? Przygotuj ją w proponowanej przez nas wersji.