
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 plaster
2 łyżki
1 pęczek
1 plaster
4 łyżeczki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki, marchew, korzeń pietruszki i selera obieram i kroję w kostkę dużą.
Krok 2
Por kroję drobno i przesmażam na oleju. Dodaję resztę warzyw, czosnek drobno posiekany i chwilę przesmażam wszystko. Wlewam wodę zimną, tyle żeby przykryła warzywa, dodaję kostkę Knorr Bulion szlachetny grzybowy z borowikami i gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Całość miksuje blenderem.
Krok 3
Knorr Barszcz czerwony mieszam w szklance wody zimnej i wlewam do zupy. Całość zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem. Można dodać mleko migdałowe do zupy w wersji wege albo śmietankę. Kromki chleba kroję w kostkę, przesmażam na oleju. Zupę krem podaję z parmezanem, grzankami, natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































