Krem buraczkowy z grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem buraczkowy z grzankami

Autor: magdalena kaczmarek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 plaster

2 łyżki

1 pęczek

1 plaster

4 łyżeczki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki, marchew, korzeń pietruszki i selera obieram i kroję w kostkę dużą.

Krok 2

Por kroję drobno i przesmażam na oleju. Dodaję resztę warzyw, czosnek drobno posiekany i chwilę przesmażam wszystko. Wlewam wodę zimną, tyle żeby przykryła warzywa, dodaję kostkę Knorr Bulion szlachetny grzybowy z borowikami i gotuję na wolnym ogniu aż warzywa będą miękkie. Całość miksuje blenderem.

Krok 3

Knorr Barszcz czerwony mieszam w szklance wody zimnej i wlewam do zupy. Całość zagotowuję, doprawiam solą, pieprzem. Można dodać mleko migdałowe do zupy w wersji wege albo śmietankę. Kromki chleba kroję w kostkę, przesmażam na oleju. Zupę krem podaję z parmezanem, grzankami, natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem buraczkowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem buraczkowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem buraczkowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem buraczkowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem buraczkowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem buraczkowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem buraczkowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem buraczkowy z grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej