
Składniki
2 sztuki
4 sztuki
2 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
6 szklanek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rozpuść kostki Rosołu drobiowo-wołowego Knorr w 6 szklankach wrzątku.

Krok 2
Pokrój cebulę w plastry, podsmaż, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie rozprowadź niewielką ilością zimnego wywaru.

Krok 3
Następnie dodaj cebulę do pozostałego wrzącego wywaru, dopraw do smaku pieprzem i gotuj około 20 minut.

Krok 4
Podziel każdą kromkę bułki na 4 części, podsmaż na maśle. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 5
Zalej kromki zupą, posyp żółtym serem i zapiekaj w piekarniku do momentu, gdy ser się roztopi.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa cebulowa francuska
Wyrazisty smak zupy cebulowej francuskiej przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom kulinarnym. To danie, które stworzysz bez trudu, nie nadwyrężając równocześnie swojego portfela. Wystarczy parę cebul, kilka kromek bułki francuskiej i stary ser żółty – to naprawdę niewiele. Jeżeli zastanawiasz się nad rodzajem sera – najlepszy będzie w tym przypadku lekko słodkawy ementaler, który nada zupie specyficzny posmak. Jest on zaliczany do serów twardych, dzięki czemu z łatwością go zetrzemy. Czy trzeba być kulinarnym mistrzem, żeby przygotować taką zupę? Nic z tych rzeczy. Wystarczy, że przygotujesz bulion, dodasz do niego podduszoną cebulę oraz przygotujesz małe grzanki, a wszystko posypiesz startym serem i gotowe! Przed podaniem warto włożyć zupę do piekarnika tak, aby starty ser roztopił się, tworząc smakowitą powłoczkę. Pycha.