PRZEPISY.PL

Francuski klasyk sprawdza się pod każdą szerokością geograficzną. Długo duszona cebula w esencjonalnym bulionie po prostu rozpływa się w ustach.

Zupa cebulowa francuska - autor: przepisy.pl

Zupa cebulowa francuska

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
398
osób dodało do Mniamlisty
398
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz
  • masło2 łyżki
  • olej2 łyżki
  • woda-wrzątek6 szklanek
Zupa cebulowa francuska – krok 1

Krok 1

Rozpuść kostki Rosołu drobiowo-wołowego Knorr w 6 szklankach wrzątku.
Zupa cebulowa francuska – krok 2

Krok 2

Pokrój cebulę w plastry, podsmaż, oprósz mąką i zrumień na rozgrzanym oleju. Następnie rozprowadź niewielką ilością zimnego wywaru.
Zupa cebulowa francuska – krok 3

Krok 3

Następnie dodaj cebulę do pozostałego wrzącego wywaru, dopraw do smaku pieprzem i gotuj około 20 minut.
Zupa cebulowa francuska – krok 4

Krok 4

Podziel każdą kromkę bułki na 4 części, podsmaż na maśle. Następnie włóż do żaroodpornego naczynia. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Zupa cebulowa francuska – krok 5

Krok 5

Zalej kromki zupą, posyp żółtym serem i zapiekaj w piekarniku do momentu, gdy ser się roztopi.

Więcej przepisów z tym produktem

Rosół szlachetny drobiowo-wołowy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

111
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe
64
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
578
osób dodało do Mniamlisty
30''
3
Łatwe
518
osób dodało do Mniamlisty
60''
8
Łatwe