Zupa z brokułów przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa z brokułów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

143 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

50 gramów

5 gramów

100 gramów

10 gramów

0.5 litra

1 sztuka

200 gramów

15 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę i seler na małe kawałki.

Krok 2

Rozgrzej olej w dużym garnku i podsmaż na średnim ogniu cebulę oraz seler. Po 3 minutach dodaj posiekany czosnek.

Krok 3

Dodaj gorącą wodę i kostkę Bulion na włoszczyźnie Knorr. Całość zagotuj.

Krok 4

Dodaj brokuły rozdrobnione na mniejsze kawałki i gotuj przez 5-7 minut.

Krok 5

Dodaj listki mięty i zmiksuj zupę na gładki krem. Podawaj w miseczkach z kawałkami sera ricotta.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli masz jakiś stary chleb, możesz zrobić pyszne grzanki do zupy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z brokułów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa "Trio dyniowe"
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z brokułówZupa z brokułów

„Zielono mi!”. A Tobie? Z naszym przepisem na pyszną, sycącą, a przede wszystkim zupę z brokułów, udzieli Ci się ta pogodna, wiosenna atmosfera! Nie wahaj się! Do dzieła!

Dla kogo? Dla osób ceniących sobie proste rozwiązania. Wystarczy kwadrans, by wyczarować wyśmienitą w smaku i bardzo aromatyczną zupę.

Na jaką okazję? Na co dzień! To świetna propozycja na szybki i pożywny obiad, do którego zasiądą zarówno najstarsi, jak i najmłodsi domownicy.

Dla urozmaicenia: Zupa z brokułów smakuje wyśmienicie w towarzystwie grzanek. Do ich przygotowania możesz użyć nawet czerstwego chleba, który od kilku dni zalega w kuchennym chlebaku.

Czy wiesz, że? Surowe brokuły to jedno z cenniejszych źródeł witaminy C. Pod względem jej zawartości można umieścić ten produkt na podium. Wystarczy jedynie 100 g tego warzywa, by pokryć dzienne zapotrzebowanie na tę witaminę. Wyprzedza nawet cytrynę czy truskawkę!