Zupa brokułowa z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z pulpetami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
736 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

363 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

0.2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

0.25 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą, gotuj do miękkości.

Zupa brokułowa z pulpetami  - Krok 1

Krok 2

W międzyczasie mięso mielone z szynki dokładnie wyrób z jajkiem, mąką i przyprawami, w tym przyprawą Knorr. Formuj klopsiki i odstaw, by otręby wypiły nadmiar wody z klopsów.

Zupa brokułowa z pulpetami  - Krok 2

Krok 3

Pulpety włóż do zupy i dodaj różyczki brokułów, gotuj 10 minut.

Zupa brokułowa z pulpetami  - Krok 3

Krok 4

Zupę zabiel śmietaną. Podawaj.

Zupa brokułowa z pulpetami  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał  Szkatuła

    Rafał Szkatuła , 25.01.2016

    do gotowania warzyw można dodać głąb z brokuła a po ugotowaniu go wyjąć doda dodadkowego smaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Górkiewicz

    Łukasz Górkiewicz , 29.06.2015

    Bardzo smaczna zupa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Teresiak

    Bartosz Teresiak , 04.05.2015

    wyborne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa brokułowa z pulpetami Zupa brokułowa z pulpetami

Warzywne zupy z dodatkiem mięsa to potrawy bardzo uniwersalne. Sprawdzą się jako pierwsze danie podczas obiadu, a także jako potrawy jednogarnkowe. Jedną z tego typu propozycji jest zupa brokułowa z pulpetami. Zacznij gotowanie od zrobienia warzywnego wywaru z włoszczyzny, a kiedy będzie już stał na kuchence, przyrządź pulpety. Sięgnij po mięso mielone z szynki, jajka oraz niewielką ilość otrębów orkiszowych, którymi z powodzeniem zastąpisz dodatek pieczywa. Uformuj niewielkie kulki i odstaw, by otręby wchłonęły nadmiar płynów. Kiedy wywar będzie już gotowy, przełóż do niego surowe mięsne pulpety oraz różyczki świeżego albo mrożonego brokuła (możesz dodać również głąb i wyjąć go po ugotowaniu). Dopraw do smaku. Zupę brokułową podawaj zabieloną kwaśną śmietaną, możesz także serwować ją czystą z kleksem jogurtu naturalnego. Zupa na bazie włoszczyzny jest aromatyczna, a dodatek pulpetów wzbogaca jej smak. Wypróbuj nasz przepis przy najbliższej okazji i koniecznie napisz nam, co o nim sądzisz!