Zupa brokułowa z pulpetami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z pulpetami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

heart
736 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

223 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

356 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

0.5 sztuki

1 sztuka

0.2 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

0.25 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą, gotuj do miękkości.

Zupa brokułowa z pulpetami  - Krok 1

Krok 2

W międzyczasie mięso mielone z szynki dokładnie wyrób z jajkiem, mąką i przyprawami, w tym przyprawą Knorr. Formuj klopsiki i odstaw, by otręby wypiły nadmiar wody z klopsów.

Zupa brokułowa z pulpetami  - Krok 2

Krok 3

Pulpety włóż do zupy i dodaj różyczki brokułów, gotuj 10 minut.

Zupa brokułowa z pulpetami  - Krok 3

Krok 4

Zupę zabiel śmietaną. Podawaj.

Zupa brokułowa z pulpetami  - Krok 4
4

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 26.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał  Szkatuła

    Rafał Szkatuła , 25.01.2016

    do gotowania warzyw można dodać głąb z brokuła a po ugotowaniu go wyjąć doda dodadkowego smaku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Górkiewicz

    Łukasz Górkiewicz , 29.06.2015

    Bardzo smaczna zupa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartosz Teresiak

    Bartosz Teresiak , 04.05.2015

    wyborne!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z pulpetami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa grochowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa brokułowa z pulpetami Zupa brokułowa z pulpetami

Warzywne zupy z dodatkiem mięsa to potrawy bardzo uniwersalne. Sprawdzą się jako pierwsze danie podczas obiadu, a także jako potrawy jednogarnkowe. Jedną z tego typu propozycji jest zupa brokułowa z pulpetami. Zacznij gotowanie od zrobienia warzywnego wywaru z włoszczyzny, a kiedy będzie już stał na kuchence, przyrządź pulpety. Sięgnij po mięso mielone z szynki, jajka oraz niewielką ilość otrębów orkiszowych, którymi z powodzeniem zastąpisz dodatek pieczywa. Uformuj niewielkie kulki i odstaw, by otręby wchłonęły nadmiar płynów. Kiedy wywar będzie już gotowy, przełóż do niego surowe mięsne pulpety oraz różyczki świeżego albo mrożonego brokuła (możesz dodać również głąb i wyjąć go po ugotowaniu). Dopraw do smaku. Zupę brokułową podawaj zabieloną kwaśną śmietaną, możesz także serwować ją czystą z kleksem jogurtu naturalnego. Zupa na bazie włoszczyzny jest aromatyczna, a dodatek pulpetów wzbogaca jej smak. Wypróbuj nasz przepis przy najbliższej okazji i koniecznie napisz nam, co o nim sądzisz!