
Składniki
300 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
0.2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
0.25 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę obierz, pokrój w kostkę i zalej wodą, gotuj do miękkości.

Krok 2
W międzyczasie mięso mielone z szynki dokładnie wyrób z jajkiem, mąką i przyprawami, w tym przyprawą Knorr. Formuj klopsiki i odstaw, by otręby wypiły nadmiar wody z klopsów.

Krok 3
Pulpety włóż do zupy i dodaj różyczki brokułów, gotuj 10 minut.

Krok 4
Zupę zabiel śmietaną. Podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa brokułowa z pulpetami
Warzywne zupy z dodatkiem mięsa to potrawy bardzo uniwersalne. Sprawdzą się jako pierwsze danie podczas obiadu, a także jako potrawy jednogarnkowe. Jedną z tego typu propozycji jest zupa brokułowa z pulpetami. Zacznij gotowanie od zrobienia warzywnego wywaru z włoszczyzny, a kiedy będzie już stał na kuchence, przyrządź pulpety. Sięgnij po mięso mielone z szynki, jajka oraz niewielką ilość otrębów orkiszowych, którymi z powodzeniem zastąpisz dodatek pieczywa. Uformuj niewielkie kulki i odstaw, by otręby wchłonęły nadmiar płynów. Kiedy wywar będzie już gotowy, przełóż do niego surowe mięsne pulpety oraz różyczki świeżego albo mrożonego brokuła (możesz dodać również głąb i wyjąć go po ugotowaniu). Dopraw do smaku. Zupę brokułową podawaj zabieloną kwaśną śmietaną, możesz także serwować ją czystą z kleksem jogurtu naturalnego. Zupa na bazie włoszczyzny jest aromatyczna, a dodatek pulpetów wzbogaca jej smak. Wypróbuj nasz przepis przy najbliższej okazji i koniecznie napisz nam, co o nim sądzisz!