Zupa krem z cukinii i pora przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa krem z cukinii i pora

Autor: Kinga Surma

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój i zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle. Przełóż do garnka.

Krok 2

Na tej samej patelni rozgrzej kolejną porcję masła, dodaj por, pokrojoną cukinię i ziemniaki. Podsmażaj przez ok 10 minut od czasu do czasu mieszając, a następnie przełóż do garnka z cebulą.

Krok 3

Warzywa zalej wodą, dodaj kostkę bulionową, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotuj ok 15 minut, a następnie zblenduj.

Krok 4

W razie potrzeby dopraw. Podawaj posypane prażonymi pestkami z dyni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa krem z cukinii i pora - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warianka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej