
Składniki
1 sztuka
0.5 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój i zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle. Przełóż do garnka.
Krok 2
Na tej samej patelni rozgrzej kolejną porcję masła, dodaj por, pokrojoną cukinię i ziemniaki. Podsmażaj przez ok 10 minut od czasu do czasu mieszając, a następnie przełóż do garnka z cebulą.
Krok 3
Warzywa zalej wodą, dodaj kostkę bulionową, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotuj ok 15 minut, a następnie zblenduj.
Krok 4
W razie potrzeby dopraw. Podawaj posypane prażonymi pestkami z dyni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej