Zupa dyniowo – kokosowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowo – kokosowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

5 szklanek

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ z dyni pokrój w kostkę. Ziarna gorczycy wrzucić na rozgrzany olej. Gdy zaczną pękać dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane cebule, seler i chili.

Krok 2

Smaż około 2 minut. Dodaj dynię połączoną z bulionem Knorr i krewetkami, oprowadzić do wrzenia.

Krok 3

Gotuj na wolnym ogniu około 30 minut.

Krok 4

Po tym czasie zmiksuj, dodaj śmietanę kokosową. Dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej