
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 kilogram
1 sztuka
5 szklanek
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miąższ z dyni pokrój w kostkę. Ziarna gorczycy wrzucić na rozgrzany olej. Gdy zaczną pękać dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane cebule, seler i chili.
Krok 2
Smaż około 2 minut. Dodaj dynię połączoną z bulionem Knorr i krewetkami, oprowadzić do wrzenia.
Krok 3
Gotuj na wolnym ogniu około 30 minut.
Krok 4
Po tym czasie zmiksuj, dodaj śmietanę kokosową. Dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej