Zupa dyniowo – kokosowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa dyniowo – kokosowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

5 szklanek

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ z dyni pokrój w kostkę. Ziarna gorczycy wrzucić na rozgrzany olej. Gdy zaczną pękać dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane cebule, seler i chili.

Krok 2

Smaż około 2 minut. Dodaj dynię połączoną z bulionem Knorr i krewetkami, oprowadzić do wrzenia.

Krok 3

Gotuj na wolnym ogniu około 30 minut.

Krok 4

Po tym czasie zmiksuj, dodaj śmietanę kokosową. Dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej