Zupa dyniowo – kokosowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 kilogram

1 sztuka

5 szklanek

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miąższ z dyni pokrój w kostkę. Ziarna gorczycy wrzucić na rozgrzany olej. Gdy zaczną pękać dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane cebule, seler i chili.

Krok 2

Smaż około 2 minut. Dodaj dynię połączoną z bulionem Knorr i krewetkami, oprowadzić do wrzenia.

Krok 3

Gotuj na wolnym ogniu około 30 minut.

Krok 4

Po tym czasie zmiksuj, dodaj śmietanę kokosową. Dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną kolendrą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowo – kokosowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej