Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 kilogram
1 sztuka
5 szklanek
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miąższ z dyni pokrój w kostkę. Ziarna gorczycy wrzucić na rozgrzany olej. Gdy zaczną pękać dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, posiekane cebule, seler i chili.
Krok 2
Smaż około 2 minut. Dodaj dynię połączoną z bulionem Knorr i krewetkami, oprowadzić do wrzenia.
Krok 3
Gotuj na wolnym ogniu około 30 minut.
Krok 4
Po tym czasie zmiksuj, dodaj śmietanę kokosową. Dopraw solą i pieprzem, posyp posiekaną kolendrą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej