Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
400 gramów
100 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj wraz z żeberkami, aż będą miękkie.

Krok 2
Ziemniaki z 500 mililitrami rosołu z wędzonki, zawartością opakowania zupy Knorr i śmietanką wlej do malaksera. Zmiksuj na gładką masę.

Krok 3
Boczek smaż, aż będzie chrupiący. Zupę podawaj posypaną pokruszonymi na mniejsze kawałki chipsami z boczku.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej