Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku
łatwe
155 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
400 gramów
100 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj wraz z żeberkami, aż będą miękkie.

Krok 2
Ziemniaki z 500 mililitrami rosołu z wędzonki, zawartością opakowania zupy Knorr i śmietanką wlej do malaksera. Zmiksuj na gładką masę.

Krok 3
Boczek smaż, aż będzie chrupiący. Zupę podawaj posypaną pokruszonymi na mniejsze kawałki chipsami z boczku.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej