Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
400 gramów
100 gramów
500 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj wraz z żeberkami, aż będą miękkie.

Krok 2
Ziemniaki z 500 mililitrami rosołu z wędzonki, zawartością opakowania zupy Knorr i śmietanką wlej do malaksera. Zmiksuj na gładką masę.

Krok 3
Boczek smaż, aż będzie chrupiący. Zupę podawaj posypaną pokruszonymi na mniejsze kawałki chipsami z boczku.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej