Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

745 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

400 gramów

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj wraz z żeberkami, aż będą miękkie.

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki z 500 mililitrami rosołu z wędzonki, zawartością opakowania zupy Knorr i śmietanką wlej do malaksera. Zmiksuj na gładką masę.

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - Krok 2

Krok 3

Boczek smaż, aż będzie chrupiący. Zupę podawaj posypaną pokruszonymi na mniejsze kawałki chipsami z boczku.

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej