Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
783 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

400 gramów

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj wraz z żeberkami, aż będą miękkie.

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki z 500 mililitrami rosołu z wędzonki, zawartością opakowania zupy Knorr i śmietanką wlej do malaksera. Zmiksuj na gładką masę.

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - Krok 2

Krok 3

Boczek smaż, aż będzie chrupiący. Zupę podawaj posypaną pokruszonymi na mniejsze kawałki chipsami z boczku.

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grochówka na wędzonce z chipsami z boczkuGrochówka na wędzonce z chipsami z boczku

Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj wraz z żeberkami, aż będą miękkie.