Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
783 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

400 gramów

100 gramów

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj wraz z żeberkami, aż będą miękkie.

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - Krok 1

Krok 2

Ziemniaki z 500 mililitrami rosołu z wędzonki, zawartością opakowania zupy Knorr i śmietanką wlej do malaksera. Zmiksuj na gładką masę.

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - Krok 2

Krok 3

Boczek smaż, aż będzie chrupiący. Zupę podawaj posypaną pokruszonymi na mniejsze kawałki chipsami z boczku.

Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grochówka na wędzonce z chipsami z boczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Grochówka na wędzonce z chipsami z boczkuGrochówka na wędzonce z chipsami z boczku

Ziemniaki obierz, pokrój w kawałki i ugotuj wraz z żeberkami, aż będą miękkie.